Ingyen munka

Jó reggelt (napot) Mindenkinek! Habár már kedd van, még mindig elég zord hangulatban vagyok. Tegnap rájöttem (húha), hogy nem bízhatunk senkiben, csak önmagunkban... Jobb később, mint soha!.

Na de nézzük inkább az aktuális történetet, melyet egy kerületőr olvasónk küldött, aki azt sérelmezi, hogy ingyen és bérmentve kell feláldoznia szabadnapjait, ha meg szeretné tartani állását

Továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre! A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén nem lesznek bejegyzések! Megértéseteket előre is köszönöm!

 

T. Szerkesztő!

 

Kerületőrként dolgozom Budapesten (nem szeretném, ha kitudódna melyik kerület, mert abból biztosan számtalan kellemetlenségem származna) és néhány érdekességre szeretném felhívni a figyelmüket.

 

Aki esetleg nem tudná, a Kerületőrség alapgondolata szerint olyan hatósági jogosítványokkal és önvédelmi eszközökkel nem rendelkező szervezet, amely a közterületeken járőrözve:figyel a közterületi rendellenességekre, figyel a szabálysértésekre, segítséget, tájékoztatás nyújt az állampolgároknak,különösen figyelemmel kiséri az iskolák környezetét, stb. A Kerületőrséget egyébként egy alapítvány pénzeli, de ez a történet szempontjából lényegtelen.

 

A főnököm egy nyugalmazott rendőrtiszt, aki nagyon komolyan veszi munkáját. Már-már túl komolyan. Mindezzel természetesen semmi probléma nem volna, de néha olyan dolgokat is elvár tőlünk, ami véleményem szerint egyáltalán nem szabályos, ránk nézve pedig elég kellemetlen.

 

Szóval az a helyzet, hogy a vezetőség minden állami és nemzeti ünnep alkalmával "kivezényel" bennünket a különféle megemlékezésekre (zászlófelvonás, tisztavatás, stb.), olyan is előfordul, hogy hétvégén kell magánszorgalomból járőröznünk.

 

A bibi csupán annyi, hogy a munkaidőnk hétfőtől péntekig tart, a szombat, vasárnap és az ünnepnapok papíron szabadok, ráadásul ezekért a bónusz napokért egy árva fityinget sem kapunk. Ettől függetlenül nem tehetjük meg, hogy otthon maradjunk, az minden bizonnyal az állásunkba kerülne.

Legtöbben elég rossz anyagi körülmények között élünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsük munkahelyünket, de már kezd elegünk lenni ebből az egészből!

 

Kérem a nevem ne kerüljön ki az oldalra!