Diplomás takarítónő

Üdv Kedves Olvasók! Aktuális levelünkben Erzsébet életével ismerkedünk meg. Diplomás, tapasztalt, beszél nyelveket, de a kutyának sem kell. Hogy miért? Mert túl van az ötvenen. 

Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén nem lesznek bejegyzések! Megértéseteket előre is köszönöm!

Kedves Szerkesztő!

 

Másfél évvel ezelőtt elveszítettem az állásomat és mostanra a reményemet is. 55 éves vagyok, pénzügyi tanácsadói munkakörben töltöttem több, mint 20 évet, diplomával(közgazdász) és két nyelvvizsgával (német, orosz) rendelkezem, de egyszerűen képtelen vagyok elhelyezkedni a szakmámban.

 

A biztosító cég, ahol korábban dolgoztam több velem egykorú alkalmazottat bocsátott el egy időben és fiatal, tapasztalatlan munkaerővel töltötték fel a megüresedett helyeket. Indoklásul létszámleépítésre hivatkoztak, de kiderült, hogy egy árva lélekkel sem lett kevesebb az alkalmazottak száma, csak kicserélődtek az emberek.

 

Azóta millió helyre küldtem már el az önéletrajzomat, állásinterjúról állásinterjúra járok, mégsem alkalmaznak, minden bizonnyal az életkorom miatt. Ha a telefonban megemlítem, hogy túl vagyok a fél évszázadon, akkor udvariasan közlik, hogy ők kicsit fiatalabb alkalmazottra gondoltak, ha csak élőben derül ki a turpisság, akkor előkerül a kedvenc mondatom: majd értesítjük. Legtöbbször természetesen nem hívnak vissza.

 

Kezdetben még bizakodtam, úgy gondoltam, hogy tapasztalatom és tudásom elegendő lesz ahhoz, hogy új életet kezdjek, sajnos be kellett látnom, tévedtem. Mivel élni kell valamiből, takarítást vállaltam és reggel 8-tól délután 2-ig egy szállodában, este 6-tól 10-ig egy iskolában takarítok.

 

Nem szégyellem, hogy takarítani járok, engem még úgy neveltek, hogy minden munkát meg kell becsülni,csak az fáj, hogy nem ezért tanultam fiatal koromban és úgy érzem ennél többre lennék képes.

 

H. Erzsébet

Továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre! A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!