Életreszóló lecke

Kivételesen nem levél, hanem egy komment kerül közlésre, melyet nanemá becenevű kedves olvasónk írt tegnapi postunkhoz.

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén nem lesznek bejegyzések! Megértéseteket előre is köszönöm!

Nagyon naiv a levélíró. Én is az voltam. De mindjárt pályakezdőként megkaptam az életrevaló leckét.

 

Szakmámban a legjobb egyetemen végeztem, de hazajöttem kisvárosunkba. Felvettek egy hazai szinten jó nevű céghez. Élni akartam a lehetőséggel, dolgoztam, ahogy bírtam. 3 hónap után a főnököm feljebb lépett és behívatott magához: én veszem át a helyét, de ez nem publikus, véletlenül se szóljak róla senkinek, 1 év után fognak kinevezni, addig bizonyítsak.

 

Nem volt számomra lehetetlen feladat, mindennap 12 órát dolgoztam, a legtöbb hétvégén is túlóráztam. Persze a főnököm mindenbe belekötött, azt hittem hogy csak tesztel és 1 év után elnyerem jutalmam. Hát elnyertem: 1 éves határozott idejű szerződésem volt, a főnököm azt mondta hogy minden rendben van, elégedett velem nem kell aggódnom, az utolsó nap is ezt mondta.

 

Majd pontosan 1 perccel a munkaidő vége előtt hívattak a nagyfőnökhöz, ott várt már a főnököm is, minden voltam csak fehér ember nem. Megaláztak, kirúgtak. Mint kiderült egy pártemberke került a helyemre, végig tudták, hogy nem az enyém lesz az állás, de az illető beteg volt és jó volt egy hülye aki addig is dolgozott.

 

Továbbra is várjuk a leveleket a   munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!