Kellett egy balek

Ma óh nevű Olvasónk történetét közöljük és várjuk az észrevételeket! Szép napot Nektek!

A legtöbb előre lezsírozott állás szerintem állami intézményekben van. Dolgoztam közszférában.

 

Még pályakezdő koromban, kevés szaktudással a hátam mögött egy vezetői asszisztens munkakörre vettek fel. Az intézményben átmeneti helyzet volt, igazgató nyugdíjazása miatt folyamatban volt az új vezető kiválasztása. Protekció nélkül, ellenben érdekesen kerültem be, mert a leendő vezető még nem volt meg akinek az asszisztense lennék, csak kellett egy balek aki addig is elvégzi a jelentéseket, pályázatoknál közreműködik gazdasági részlegnél...stb. Nekem meg első munkahely.

 

Sikerült intézmény igazgatónak megtenni azt az embert, aki a pályázata alapján a legkevésbé volt kompetens azon a területen, viszont Önkormányzatnál komoly kapcsolatokkal bírt (önkormányzati fenntartású intézményről volt szó).

 

Ez csak a kezdet volt, mert szép sorjában elkezdte a saját embereivel feltölteni a helyeket. Mivel meg kell közszférában hirdetni az állást, megjelentették a pályázatot, de feleslegesen, mert előre el volt döntve ki kerül be...

 

Természetesen fejtörést az okozott a vezetőnek, hogy engem hogy távolítson el, mert a próbaidőm lejárt már, neki meg volt már az új embere, jó ismerőse...Az volt a bökkenő, hogy amint a kitúrásomra a játékát elkezdte, én egy héten belül találtam magamnak munkát-tudom, ez nagyon ritka-, meglepődött mikor azonnali felmondásom benyújtottam. Egy pénteki napon még ott dolgoztam, hétfőn már másutt kezdtem (egy multinál). Az igazgató nem tudom mit csinált utána, mert az ő embere csak pár hónap múlva tudott kezdeni...De az már nem az én problémám volt ;)

 

Azt még hozzáteszem, hogy a leszámoló papírjaimat közel egy hónap múlva kaptam kézhez. A másik cégnél meg legelső nap csak a felmondási papírom tudtam vinni előző helyről, -amit aláírattam még az ottani igazgatóval, hogy le ne tagadja később. Mondta a hr-es, hogy ha probléma lesz,hogy nincs még leszámolási papírom, az nem nekem, hanem a régi helyemnek, ill. a Tákisz, vagy MÁK vagy minek aki a bérelszámolást, leszámolást végezte az intézményben- fog problémát okozni, mert ők ugyan első nap rögtön bejelentik hivatalosan az új munkaerőt. Az új munkaszerződésem is aznap megkaptam.

 

Továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!