A másik oldal

Kedves Olvasók! Itt a hétfő (hüpp-hüpp), ezért mi is új, rendhagyó bejegyzéssel jelentkezünk. Eddig kizárólag a munkavállalók tapasztalatait ismerhettétek meg, de ma bepillantást nyerhettek a "másik oldal" titokzatos világába. Kotter barátunk, aki egy kisebb céget irányít, megosztja velünk nem éppen pozitív véleményét az általa meghirdetett állásra jelentkezett jelöltekről.

Halgattassék már meg a másik oldal is.
Egy kis céget vezetek. A cég egyébként sikertörténet, most a válságban talán még jobban is fog menni, de ez egy másik sztori. Szóval mi is történik ha vidéki cég gyökeret akar verni Pest agglomerációban?


Hát mondhatom, hogy lehet hogy tönkremegy. Egyszerűen lesújtó a véleményem a környékben élő emberekről, jóllehet nem akarnám a szegény székely legény benyomását kelteni. Történt hogy a második székhely alapításkor ami már 3 éve működik szerettem volna még 1-2 okos dinamikus embert felvenni. Haladó gondolkodású vagyok, hiszek a távmunkában és a több lábon állásban (több részmunkaidős állás). szeretem az önállóan dolgozni tudó embereket.


Az utóbbi időben eléggé sok embert meghallgattam, (úgy 20-at) de 2 re mondhattam hogy türelmi idővel megütik az elvárható kategória mércét.
Jelentkező egy: 15 helyett 10.00 kor rámtelefonál, hogy akkor jönne meghallgatni. Mondtam neki, hogy akkor még járjon egyet, mert 3 előtt nem érek rá. Jött is pontosan. Bebaszva, koszos körömmel, és a ruha...


Jelentkező kettő: jól szituált középosztály beli nő. Csinos, határozott. Számítógépes adminisztrátor akarna lenni. Beég az excellel csak azért mert a menürendszer nem úgy van beállítva ahogy ő szeretné. (A képletekig nem jut el) Barátságosan elválunk. Ej de sajnálom.


Jelentkező három-17-ig: Orosházától Pécsig jóllehet tisztán világosan leírtuk hogy honnan várunk embereket.


Következő versenyző: jön 3 számítógépes bizonyítvánnyal de egy egyszerű szorzásos excel táblán elvérzik. (Előző munkahelyről azért lépett ki mert egy nála idősebb embernek kellett megmondani hogy mit csináljon ??? ezt nem is értettem) Az első munkanapon túlságosan hosszúnak találja az egy év kötöttséget, noha ez se volt titok.


Jelentkező következő: Kiborul a meghallgatáson mert személyeskedőnek találja, aztán az első munkanap előtt este bejelenti hogy van más lehetősége (ílly de korrektek vagyunk).
Jelentkező x: értelmiségi család gyereke. Nem bírta a főiskolát aszt csúszik egy évet. Okos tehetséges gyerek, bár lusta és ezt nem is titkolja már a meghallgatáson sem. Első komoly megbeszélésen nem tud megjelenni, azóta egy hetet ellógott, azóta volt beteg, családi gondja, privát program, meg . Csak emailt ír ha nem tud jönni. És még csak 2,5 hete dolgozik nálunk.


Jelentkező w: Zsíros volt a haja ezért mielőtt beugrott a meghallgatásra megmosta. Késett 3 percet. A felesége azt üzente hogy ha ilyen személyeskedő kérdéseket tettünk volna fel neki, akkor ott hagyott volna, (nem tudom Ő időben megjelent volna-e).


Jelentkező G: Kicsit furcsának tűnt a zöld háttéren csupa nagybetűs szöveg (középre tördelve). A srác jópofa de nem szereti a wördöt egyébként meg borzasztóan kényelmes nagybetűvel írni, mert nem kell a mondatelőkre figyelni. Nyelv is kéne de kulcsszavakon kívül nem nagyon mén. Végül felvettem, de taníttatni kell.

Jelentkező sumák:Megegyezünk az időpontba oszt elfelejt jönni a meghallgatásra.


Jelentkező félénk: Jó szándékú kimért fiú. Elvérzik az excelen, (az összeadást a függvénytárban keresi) Mondom tartsa ki a kezét. Remeg, tiszta hideg, (majd 1/2 fejjel magasabb mint én, ugyan mitől fél). Nyelvből tök jó (kis motiválással szerintem tuti lenne, mert volt már ilyennel dolgom) Másnap ír hogy túlbecsülte magát és nemleges döntése visszavonhatatlan.
Mondjuk ezt nem tudtam és felhívtam mert megígértem neki. Bumm.


Jah és hogy milyen mostani mezőny?
Pénztárosként dolgoztunk 25 évig oszt most így rövidzárlattól vezérelve kitéptük a bizonylatból az összes lapot (mondom a tőlapot is)


Fiatal diákfiú: Azt még elnéztem hogy néha késett, de amikor leköszönt 200 e Ft kárt okozott a cégnek. mondtam akkor hogy ilyen munkát nem adnánk inkább dolgozzon távmunkában fixért. Nah ez se ment.


Csinos 20-as nő: Úgy elvárják hogy vezetőként eszedbe tartsd hogy milyen feladatot nem végeztek el. Aztán mikor elektronikus vállalat irányításra áttértünk akkor azt találta mondani hogy januárban szarik mindenre mert neki vizsgái vannak.


Nem akarnék én konklúziókkal szolgálni nem akarnék én elitélni senkit se. Nem foglalkoznék én azzal roma vagy néger, nem érdekelne az se ha mozgássérült, csak akarna már végre valaki dolgozni, becsületesen lelkiismeretesen?
(Jah a mozgássérült ügyben megkerestem az illetékes polgármestert aki ismerősét ajánlotta, a munkaügyi központban meg számot kell kérni oszt majd egy hónap múlva szólnak)


Mindezt csak azért találtam leírni mert efformán(rajtatok kívül) van egy másik oldal is akinek esze ágában sincs dolgozni, esze ágában sincs normálisan elvégezni a munkát, csak elvan mint befőtt, aztán meg háborog hogy vele milyen méltánytalanul (mert még ezt is vállalom) bántak el.


Én magam is totál kivagyok, mert fejlődhetne a cég de nincs aki csinálná, magam csinálom az adminisztrációt a stratégiai szövetségek kötése, és új lehetőségek innováció helyett.

Továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!