Mint a katonaság

Kedves Látogatók! Itt az újabb olvasói vélemény. Lehet hozzászólni, elemezgetni, eltűnődni rajta!

A munkahelyemen rengeteg a férfi, de nők alig vannak: lassan olyan lesz, mint a katonaságon. Nemrég volt munkaerő felvétel a cégünkhöz. A felvételi elbeszélgetés után jött a főnökünk és mesélte, hogy jelentkeztek friss diplomás nők is; a célra tökéletesek lettek volna, de mégsem kapnak esélyt, mert nők és lehet, hogy nemsokára szülnek.

 

Egyszerűen nem értem ezt a hozzáállást. Lehet, hogy éppen nem is akar gyereket a jelentkező. De ha mégis akar, akkor emiatt ne kapjon állást évekig? Pontosan tudom, hogy mekkora nyomás nehezedik egy emberre, amikor frissen lediplomázik és a kíméletlen versenyhelyzetben munkát keres és akkor keresztbe tesz neki egy ilyen szívtelen alak és tudja, hogy ez vár rá még sok helyen; bármennyire is rátermett. Csodálkozzunk, hogy mennyire fogy a magyar lakosság? A főnököm egy érzéketlen, lelketlen görény; ráadásul szakmailag is egy nulla és egy ilyen "ember" tör keresztbe életpályákat.


Különben nagy cég vagyunk, simán kibír a költségvetés egy olyan "traumát", hogy szülni menjen egy dolgozó.


Szerintem büntetéssel nem lehet megoldani ezt a helyzetet, mert nagyon ritkán lehet bebizonyítani. Az államnak valamilyen módon érdekeltté kellene tenni a cégeket az ilyen helyzetű nők alkalmazásában. Pl amit jövőre terveznek bevezetni a csökkent munkaképességűek érdekében (20 munkavállalóra legalább egy csökkent munkaképességűt kellene alkalmazni): ugyanezt bevezethetnék fiatal nőkre is.

Továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

FIGYELEM! HIRDESS INGYEN!

Csatlakozva Fedor kezdeményezéséhez szeretettel várjuk segélyszervezetek, alapítványok, egyházak és egyéb nonprofit szervezetek jelentkezését, akik akcióikat (pl. így karácsony előtt) népszerűsíteni szeretnék. Hirdetéseiket, bannereiket minden ellenszolgáltatás nélkül megjelentetjük!

Természetesen a blogon más weboldalak, cégek, termékek reklámozására is van lehetőség. Reklámhelyet igényelni a  munkahelyiterror@gmail.com címen lehet. A reklámmal kapcsolatban bővebb információt szintén a fenti e-mail címen kérhetsz.