"Protekcionizmus"

Itt a hétfő és az új bejegyzés. Sok levelet kapunk, de természetesen szívesen fogadjuk őket és igyekszünk mihamarabb publikálni őket.

 

Tényleg, mindjárt itt a Karácsony. A kérdés a következő: az ünnepek alatt/ között legyenek friss bejegyzések? Kérek minden kedves Olvasót, hogy szavazzon, vagy egy rövid tőmondatban válaszoljon!!! nagyon köszönöm!

 

Üdv: Despota

 

 

 

Hello Mindenki

 

A történet megértéséhez két alalpinfo szükséges: az egyik, hogy egy nagy és igényes ruházati üzlet vezetője vagyok, a másik, hogy egyike voltam azon maroknyi idiótának, akik szenvedélyesen, akár szabadnapjukon is örömmel csinálták is a dolgukat, mert ez volt az a munka, amiről mindig is álmodtam. Soha nem húztam ki magam a melóból: ha kell, takarítok, kirakatot rendezek, kasszázok, mert az én üzletem, az én felelősségem. És különben is imádom....

 

Aztán beprotezsálták dolgozni a főnöknőm pasijának a volt feleségét ( ez így utólag milyen gusztustalanul hangzik ! ). Ez már magában is intő jel lehetett volna, de sajna, bedőltem a " szerencsétlennek milyen iszonyatos munkahelye van " síránkozásnak.

 

Normál embernek munkaszerződés szerint van három hónapja, hogy eladja magát, megtanulja a megtanulhatót, és önálló munkavégzésre legyen képes. Vannak bizonyos céges árú-prezentációs szabályok, viselkedési normák, amikkel mindenkinek tisztában kell lenni, aki egy nívós kereskedelmi egység teljes munkaidős tagja, teljes munkaidős fizetésért. Ez így korrekt szerintem.

 

Na, a hölgy elakadt egy rutinos kisegítő szintjén és onnan tovább egy tapodtat sem sikerült fejlődnie. Közel három hónap után semmiféle előrelépést nem sikerült produkálnia, néha úgy bambázik fel-alá a boltban, mint aki azt sem tudja, melyik bolygón jár. Az esztétikai érzéke pedig annyi, mintha egy rozmárt kérnék meg kirakatot rendezni. Volt olyan, hogy ismerős butikos megkérdezte, hogy a kisegítőt a munkaügyiből vettem-e ki, ami nagyon égő volt.

 

Na, eljött a három hónapos próbaidő vége, gondoltam, keresse meg a hölgy a képességeinek megfelelő közeget és váljunk meg egymástól. A pofáraesés ekkor jött, mert mint üzletvezető nem küldhettem el! Objektív szakmai okokkal támasztottam alá az alkalmatlanságát, fejlődésképtelenségét, és zombiszerű viselkedését az üzletben.

Ez mind nem érdekelt senkit a felsőbb vezetésnél, mert örültek, hogy valahol találtak egy marhát, akinek el tudták sütni ezt a halálmadarat. Szerintem a volt munkahelyén többen alkoholmérgezést kaphattak az öröm-piálástól, mikor megszabadultak tőle.

 

Miután nem küldhettem el, és most már biztos helye van az aszott fenekének, felvette a sunnyozoid magatartást: ha én számon kérem, biztos, hogy nem ő volt, hanem más a hibás. A kolleganőknél ( akikre ráken mindent ) előadja az ágrólszakadtat, és sajnáltatja magát, hogy én nem szeretem őt. A főnöknőmnél pedig futtatja magát, hogy ő mennyit dolgozik ( persze ezek általában nem az ő önálló produktumai )  és hogy nekem semmi sem jó, amit ő csinál.
 

Ráadásul az a kellemetlen, energia-vámpír fajta: jön feléd és ösztönszerűen hátrálsz, mert nyomasztó és szívja ki belőled az életerőt.

Panaszra persze nem mehetek, csak a Jóistenhez, mert a nyomorult spenót ugye a főnökség pereputtya. De ha szarul van bármi megcsinálva, akkor én vagyok elővéve elsőnek....

 

A tehetetlenség és a kilátástalanság most már ráment a lelkemre: túl vagyok egy kisebb infarktuson, szívgyógyszeren élek, és útálok bejárni. Én, aki bárki torkát simán elvágta volna, hogy az üzlet mindig a lehető legtökéletesebb legyen....

 

A tanulság: a protekcionizmus és a részrehajlás a legklasszabb dolgokat is meg tudja mérgezni.
Soha ne kerüljetek ilyen helyzetbe, messzire kerüljétek el, vagy addig tegyetek ellene, amíg van rá mód.

 

Üdv

Lilith

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdess Nálunk!

A Munkahelyi Terror  Fedor hathatós segítségének hála csatlakozott a Bloggerunió kezdeményezéséhez.

Természetesen blogon más weboldalak, cégek, termékek reklámozására is van lehetőség. Reklámhelyet igényelni a munkahelyiterror@gmail.comcímen lehet. A reklámmal kapcsolatban bővebb információt szintén a fenti e-mail címen kérhetsz.