Adtam az ördögnek egy utat - 5 ropim bánta

2009 első bejegyzését epres négercsók becenevű olvasónk küldte. Remélem már mindenki kipihente a szilveszteri buli fáradalmait, most lehet a történetre koncentrálni! Kommentelni kötelező :)!

Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén nem lesznek bejegyzések! Megértéseteket előre is köszönöm!

Sziasztok!

Az én történetem álláskereséssel kapcsolatos, de tanulságos lehet mindenkinek. Kezdjük ott, hogy Nagy Állami Szerv. Mindenkire rábízom, hogy ez mi lehet, a saját érdekemben inkább nem nevezném meg, mert a történet szerintem van elég egyedi ahhoz, hogy rájöjjenek, bepanaszoltam őket.


Abszolút friss, tegnapi élmény. Pályakezdő vagyok, írogatom buzgón az önéletrajzokat, küldözgetem, persze a legtöbb helyről semmi válasz. Aztán, hatalmas megdöbbenésemre, kb. egy héttel a lejárat után megcsörren a telefonom. Ha még mindig aktuális, fáradjak fel ide és ide. Persze lett nagy öröm, lelkesedés. Utánaolvastam Nagy Állami Szervnek. Többek között elolvastam a nyilvános etikai kódexet is, amiben benne van, hogy egyetlen alkalmazott viselkedése az ügyfél szemében az egész szervezetet és annak működését testesíti meg, úgyhogy tessék ennek megfelelően végezni a dolgukat. Ilyen háttérinformációkkal felvonatoztam, BKV-ztam a fővárosba, ami (kb 5 ropi) másoknak talán nem nagy összeg, de egy minden jövedelem nélküli pályakezdőnek azért mégis sok. Dehát ugye, ez szükséges rossz.


Mikor odaértem, még 50 percet várattak. Kétpercenként rámnyitották a mínusz 5 fokban az utcát, de nem baj, még ezt is kibírjuk, a munkahelyért mindent! Aztán, mikor végre bekerültem a hölgyhöz (és kemény öt perc alatt végeztünk is), aki meghallgatott, érdekes dologban volt részem.


Mint kiderült, Nagy Állami Szervnek azt az osztályát, ahonnan a pályázatot feladták, időközben átszervezik/-ték. A pályázatot pedig visszavonták. Csakhogy, erről egyrészt elfelejtettek értesíteni, másrészt, átküldték egy olyan osztályra az önéletrajzomat, ahova eszem ágában nem volt jelentkezni, nem is értek hozzá, amúgy meg az eredeti pályázatból elég világosan kitűnt, hogy pályakezdőket várnak, ahova viszont behívtak, ott nincs az a pályakezdő, aki megállná a helyét, szvsz. Persze a hölgy megígérte, hogy visszaküldi az anyagot Nagy Állami Szerv központjába, hátha mégis kezdenek vele valamit... Ez a köszönjük, majd értesítjük kategória.


Ahogy fentebb utaltam az etikai kódexre, hát, teljesen igazuk van. Most akkor én hogy ítéljem meg Nagy Állami Szervet? Mikor egyik alkalmazottjuk elfelejtette kiírni, hogy a pályázat érvénytelen (ha már valaki több helyen is meghirdette), a másik a megkérdezésem nélkül átküldte valami egész más helyre, a harmadik meg felrángatott (nekem) súlyos pénzekért, hogy egy óra váratás és fél napnyi utazás után közölje velem azt, amit telefonban is megtehetett volna.


Szóval én változatlanul állást keresek, ennyi pénzzel szegényebben, és ezzel a tapasztalattal gazdagabban.

Üdv:
epres négercsók

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!