Azért mert beosztott vagyok, lehetnek jogaim

Kezdődik a hét, kedves Olvasók, mi pedig új bejegyzéssel jelentkezünk. Egy tanárember történetét tárjuk elétek, akit ok nélkül vádol főnöke. Várjuk az észrevételeket!

Sziasztok!

Én pedagógusként dolgozom, és egy ideje van a főnök és köztem egy fajta hangulat, mivel az én igazságérzetem kissé kifinomultabb, mint amilyen igazságos ő... mindegy.

A lényeg, hogy legutóbb volt egy beszélgetésünk, ami alatt kissé elragadtattam magam, de semmi olyat nem mondtam, amivel megbánthattam, egyszerűen hivatkoztam arra, hogy azért mert én csak beosztott vagyok, nekem is vannak jogaim és segítőim abban, hogy az igazságtalanság ne legyen napi szintű.
 
Megvádolt egy hónappal a beszélgetés után, hogy én azt mondtam neki, hogy feljelentem az önkormányzatnál, holott ezt biztosan nem tettem, ennyire hülye én se vagyok, hogy ilyet mondjak. Erre tanum is van, csak sajnos vele aláírattatott a beszélgetésről egy szerinte jegyzőkönyvet (egy jegyzőkönyv írásának van valami szabálya, vagy azt csak minden szó nélkül írhat?), amiből nem adott példányt a kollégának - ez a kolléga hülyesége - és nem tudom, átírja-e a szöveget a papíron, vagy sem. (a kolléga azt mondta, amit aláírt, nem volt benne a fenti vád).

Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezek után biztos legyek a dolgaimban: fegyelmi eljárást milyen esetekben indíthat? Egy ilyen vád elég hozzá? Vagy az, hogy szerinte csúnyán beszéltem vele? Vagy a fegyelmihez más indokok kellenek?

Válaszokat előre is köszönöm,

Zoé

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!