Nem számít az eredmény

Ismét egy érdekes beszámolót olvashattok, melyet okoska a küldött nekünk. Ne legyetek szégyenlősek, szóljatok hozzá bátran! 

Egy multi tulajdonú cégnél dolgoztam, pénzügyi igazgatóként. Odaérkezésemig nem volt rendszeres fóruma a vezetőség értekezleteinek, minden ügy szétfolyt, elintézetlen volt és látszott, hogy ráférne egy erős vezető személyiség a cégre. Nem sokkal utánam került oda egy jóval idősebb kereskedelmi igazgató, akivel a kezdeti nehézségek után úgy tűnt, megtaláltuk a közös hangot.

 

Bevezettük a rendszeres vezetői értekezleteket, és az értékesítési és pénzügyi osztályok szépen fejlődő eredményességgel kezdtek működni. Úgy tűnt, hogy az emberek is megszerettek és ezért figyelmeztettek.... Közben a műszaki és termelési vezetők (akik már évek óta itt dolgoztak) sorra elszabotálták a nekik kiadott feladatokat és mindig valamilyen fontos és megoldandó pénzügyi vagy értékesítési problémára hívták fel a figyelmet. Természetesen, ezek csak kitalációk voltak, amelyeknek köszönhetően előbb-utóbb a magyarul nem tökéletesen értő ügyvezető hamis indoklással egyik napról a másikra kitette a szűrömet.

 

Utólag tudtam meg, hogy számára azon két, régebben ott dolgozó kolléga abszolút hozzá nem értő "kedveskedő" megjegyzései és hazugságai fontosabbak voltak, mint az én eredményeim. Mert ő erre építette a véleményét és nem az igazi szakmai eredményekre. Azóta igyekszem kerülni az olyan főnököt, aki a pletykákra építi véleményét és azokat az embereket tartja meg, akik a rossz hírt hozzák, de nem kéri számon a bevádolttól és a vádlótól a történéseket. Az ilyen jellemgyenge ember bizalma nem ér meg annyit, hogy az ember idegeskedjen miatta.

 

Megtanultam, hogy - miközben elmaradt a beruházás, állandóan rossz minőségű volt az áru, pontatlan a kiszállítás és a minőség ellenőrzési rendszer bevezetése is személyi okoból húzódott, - minden esemény vezetői megítélése relatív. És ezt a szubjektív tényezőt részben, de lehet formálni (irányítani). De ma sem tudom hitelesen, hogy ki és mivel érte el a távozásom...

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!