Vidéken nem könnyű

Szép napot Mindenkinek! Ma izaúra nevű kedves olvasónk mesél a vidéki álláskeresés viszontagságairól. Én pedig meg vagyok fázva rendesen... Lehetne már tavasz!

2006-ban költöztem le Veszprém és Fehérvár közé egy községbe. Eleinte még bejártam Budára, ahol volt a melóm, de aztán feladtam, mert elég gyilkos volt az út, késések munkába menet, munkából jövet, stb. Ez volt 2006. október.

 

Innentől kezdve, én közel 300! helyre adtam be a pályázatom - könyvelő voltam eddig, nem mérlegképes,- könyvelő cégekhez, iskolákba, önkormányzatokba, helyi gyárakba, bankokba, általában pénzügyes, adminisztratív területre, de már elkeseredésemben drogériákba is megpróbáltam, eladói melóra. Munkaerő közvetítőcégekhez is elmentem, az összeshez, ami a térségben van, mindenhol regisztrálva voltam. Hirdetésekre és csak úgy is küldtem pályázatokat. Veszprémbe, a környező településekre, Fehérvárra. Semmi.

 

Munkaügyis tanfolyamra mentem, semmi szükségem nem volt rá, de a segély elérte a szociális stádiumot, a tanfolyam alatt meg kapsz annyi pénzt, hogy ne halj éhen. El sem tudjátok képzelni, hogy nagy multik még arra sem veszik a fáradtságot, hogy visszajelezzenek.


Nem vagyok semmirekellő, lusta ember, nem is vagyok torz, és kellő tapasztalatom is van, jó helyről. Arra is gondoltam, hogy esetleg a veszprémi és fehérvári főiskolák gazdasági képzésekre járó friss diplomás leányaival kell küzdenem egy-egy pozícióért, de rájöttem, hogy sokszor a protekció győz. Ebben a térségben nagy a munkanélküliség, el sem hiszitek, mennyire!


Összesen 23!!! helyről érkezett válasz, hogy nem engem választottak, és 4! helyen jutottam el az interjúig. Nem volt az önéletrajzommal semmi baj, megkérdeztem privátban HR-es (pesti) ismerőst. Egy nyelviskolába ugyan felvettek volna könyvelőnek: bruttó 80ezer forintért. Nevetséges. A tanfolyam alatt 70000 Ft-ot (netto) kaptam, inkább folytattam.


Ismerősök ismerőseinek ismerősei szóltak, hogy egy bankba keresnek front office területre ügyintézőt - nem volt meghirdetve, az önéletrajzom már oda is elküldtem előzőleg -, jelentkeztem. Egyik kérdésük: mikor akarok gyereket, másik: van-e valaki ismerősöm a cégnél.
Hát így megy ez 90 km-re Budapesttől.


2007. augusztusában kaptam meg a bankos melót, amit most végre egy könyvelőire cserélek. A banki időszak alatt is végig kerestem munkát. Azaz, ha azt vesszük, 2006. augusztusától 2009. januárjáig kerestem könyvelői melót. Amíg Budapesten éltem, az álláskeresés időszaka maximum 3 hónap volt.Ennyi.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!