Fontosabb, hogy Évike jól érezze magát

Kedves Olvasók! Most egy különleges post következik, melyet egy blogger kolléga, a masszazs.blog.hu egyik szerkesztője, ügyfél mesélt nekünk (a kommentek közül emeltem ki, mert érdemesnek találtam egy önálló bejegyzéshez). Holnap ismét a beérkezett levelek közül szemeztgetünk.

Pályázaton nyertem el egy állást és az volt a feladatom, hogy alakítsak ki egy olyan területet egy multi tulajdonában lévő, betegeskedő gyárnál, amelyik 5 évvel a rendszerváltozás után még mindig nem tudta levetkőzni magáról a szocialista tempót: pihenni járunk be, lopunk és lógunk gátlástalanul, munka és eredmény helyett pedig sorban gyártjuk az írásbeli kifogásokat.


Én naivan nekiálltam megcsinálni azt, amire szerződtem.
Másfél hónap után kaptam meg az útilaput.


A magyarul nem tudó ügyvezető egy velem egyenrangú beosztottjával közöltette a rossz hírt, mert annyi bátorsága nem volt, hogy ő mondja el, vagy ott legyen.
Kommentálni viszont kommentálta, és ha hiszitek, ha nem, a következővel indokolta a döntést:
"Kemény a tempóm, ez nem Amerika, az Évike sírt és a cég számára fontosabb, hogy az Évike jól érezze magát, mint az eredmény."


Hozzáteszem, az Évike nem egy lazán közlekedő bűbájka, valaki fontos ember kis kedvence volt, akitől tényleg nem szabad követelni, hanem egy oszlásnak indult tehén, szocialista őskövület, aki helyett öt perc alatt kaptunk volna három másikat, de azokat nyelvtudással és szakirányú végzettséggel.


Kábé egy évvel utánam menesztették a főnököt is, de őt kitiltották a nemzetközi cég összes egységéből.


Lehet hogy ha beilleszkedem, akkor még most is ott lennék vezető, talán első ember is, de azt még elképzelni is unalmas, pláne ha összehasonlítom mindazzal, amit az elmúlt években létrehoztam.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!