Fejvadász: van diszkrimináció

Amit eddig is tudtunk, nem titok többé: a munkahelyi diszkrimináció márpedig létező jelenség! Egy (ex)fejvadász gondolatait ismerhetitek meg a következő bejegyzésben.

Ps: Éljen a tüdőgyulladás... Ennek sosem lesz vége?

Fejvadász cégnél dolgoztam,de már nem, megutáltam a szakmát.Azért nem reagálunk a beérkezett Cv-kre, mert 1-1 pályázatra több ezer!!!! jelentkezés érkezik hozzánk. Ebből meghallgatunk 5-10-et, de a többinek nincs kapacitásunk visszaírni, hogy nem választottuk ki, mivel ehhez több ember kéne.

 

Tudni kell, hogy a mi munkánk is jutalékos, a mi érdekünk, hogy minden megfelelő embert továbbítsunk a megbízónknak, hisz ebből van a pénz. Ha azonban a megbízó nem hívja be a jelöltet- az nem a mi sarunk. A mi feladatunk továbbítani a Cv-ket.

 


És igen, van diszkrimináció! Van megbízó, aki közli, hogy 20-25 éves lányt akar asszisztensnek, vagy az igazgatói posztra csak közgazdász férfit akar 45 év felett. Előfordul, hogy a karcsú,szöszi 25 évest veszik fel a 45 éves 120 kg-s hölgy helyett, de előfordul az ellenkezője is, mikor a képzett, csinos hölgyet azért nem veszik fel,mert a főnöknő a külsejére és a szakmai tudására féltékeny és itt a csunyus, buta a nyerő!

 

Ahány cég és vezető, annyi szokás és kívánság!és igen, vannak csókos állások is, amelyeket csak a törvény miatt kell meghirdetni, de már rég tudjuk kié az állás. Na, én ezért undorodtam meg a szakmától. Túl sok a szimpátia tényező, nem az objektív tudást veszik alapul....

 

Tamara

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!