Zsidózó főnök

Ne haragudjatok, de Taki levelét nem tudom a helyén kezelni, ezért kizárólag a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint ennél a történetnél. Holnap jelentkezem.

Tisztelt Szerkesztő!

 

Elképzelhető, hogy az én történetem egyesek számára egyáltalán nem lesz megrázó, vagy döbbenetes, de számomra és néhány munkatársam számára valós problémát jelent.

 

Könyvelő vagyok, egy nagy állami cégnél dolgozom főállásban. Rendesen fizetik a bérünket, a szabadságokat is időben megkapjuk, nem panaszkodhatnánk, ha alkalmazónk, pontosabban követlen főnökünk nem olyan figura lenne, mint amilyen valójában.

 

Külső szemlélőként semmi érdekeset nem lehet észrevenni rajta, teljesen átlagos 50 körüli férfi. Udvarias, már-már majdhogynem mézesmázos mindenkivel, ha csak rövid ideje ismerjük, azt gondolhatnánk, ő a legtökéletesebb főnök, akivel valaha is találkoztunk.

 

Pár hét után szúrt szemet, pontosabban fület, hogy állandó jelleggel a hazánkban élő etnikai és vallási kisebbségeket szapulja. Nem tudom, találkoztatok-e már hasonlóval, én még nem. Olyan főnököm már volt, aki únos-untalan disznó vicceket eregetett nem egy kollegina nemtetszését kivívva ezzel, de hogy valaki nyíltan zsidózzon és cigányozzon a munkahelyén, ráadásul a beosztottai előtt, ez azért mégis csak hallatlan.

 

Volt rá példa, hogy egyik munkatársam kisebb hibát vétett, amit "Ilyet csak egy hülye zsidó csinál" felkiáltással nyugtázott, mi meg csak bámultunk, mint borjú az új kapura.

 

Mindezek mellett napi rendszerességgel politizál, illetve csak próbál, mert többnyire nem talál hozzá megfelelő partnert.

 

Próbáltuk már finoman tudtára adni, hogy mindenkit zavar a viselkedése, de egy vállrándítással elintézte a dolgot és minden maradt a régiben.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni