Minek rinyáltok?

 

 

MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ - !!!ÚJ IDŐPONT!!!

 

Következzen egy hozzászólás olvasónktól, aki N3O véleményét osztja és úgy gondolja, csak az nem talál munkát, aki nem is akar.


Ki kell, hogy ábrándítsak minden rinyálót.


Aki akar, az bizony talál magának munkát. Mégpedig azért, mert a magyar munkaerőpiac hemzseg az olyan emberektől, akiknek igen határozott elképzelésük van arról, hogy mi JÁR nekik, ellenben a munka, a teljesítmény, az önfejlesztés terén már nem annyira aktívak...
Jómagam jócskán 40 fölött, hátszél nélkül, az interjún ráadásul kicsit a saját nívóm alatt teljesítve kaptam olyan állást, ahol a havi bruttó fizetés a 700-at közelíti, teljes összegre bejelentve, természetesen, és a HR-essel sem feküdtem le.

 

Ellenben körül vagyok véve olyan emberekkel, akik naphosszat a telefonon lógnak az anyjukkal/pasijukkal; egy önálló gondolatuk nincsen; egy levelet képtelenek értelmesen, helyesírási hibák nélkül megfogalmazni; három éve hetente kétszer elvonulnak másfél órára fontoskodó ábrázattal, hogy "megyek angolozni", de az alapfokú nyelvvizsgára mindig halasztást kérnek; a fennmaradó időt a büfében vagy a szomszéd szobában kávézva töltik, hogy visszatérve - szintén fontoskodó ábrázattal - kijelentsék, hogy a "hókotróm tele van" és "ezt már nem lehet tovább bírni".

 

Gyakorlatilag helyettük dolgozok, és fizetésemeléskor, jutalomosztáskor nyilván az ő hangjuk hallatszik a legmesszebbre, hogy miért csak ennyi... Nem lennék meglepődve, ha egyszer olvasnám szívhezszóló panaszukat itt, a Munkahelyi Terrorban :)


Szóval, Barátaim, csak annyit tudok mondani, hogy tanulás, értelem (mert az anyagot bebiflázni könnyű, alkalmazni nehéz), megfelelő hozzáállás, és a szerencse nem marad el.


Mert sokat dolgoztam, dolgozok azért, hogy szerencsém legyen.

 

 The Inconvenient Truth

 

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.