Munkatársnőm szexuális ajánlatokkal bombázott

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!

 

Történetem sajnos nem ritka, tudomásom szerint elég gyakori a női munkavállalókkal szemben elkövetett szexuális zaklatás és ami kétségbeejtő, az ellene való tehetetlenség.

 

Egy felsőfokú szakképzés után, úgy alakultak a dolgaim, hogy semmilyen módon nem tudtam volna megoldani egy egyetemi alapképzés elvégzését, ezért munkát kerestem. Az szakmámon belül nem találtam munkát, mivel senki nem támogat, elkezdtem a szakmán kívül keresgélni.Pályakezdő fiatal lányként nem voltak nagy elvárásaim, egy minimálbéres állással is megelégedtem volna.Sikerült állást találnom Baranya megye legnagyobb bevásárlóközpontjában, egy "Majonézes Csirkék" nevű üzletben. A munkát alkalmi munkavállalói könyvel kellett végeznem, 2nap munka 2 nap pihenő rendszerben. A munkaidő elméletileg 8:30-tól 20:30-ig tartott 25 perc ebédidővel. A valóság azonban 21:15-ös befejezést jelentett a leggyakrabban.Így havi 15,16 munkanappal kb.200 órát dolgoztam egy hónapban, hivatalos bejelentés TB stb. nélkül, 80e forintért. Az üzletben számlaadás nem létezett, mert a városban csak ott lehetett ilyen ruhát venni, így amit visszahoztak az biztos onnan vették.Ennek ellenére soha semmilyen büntetést nem kaptak . Nembaj, örültem,hogy van munkám, nem vágytam havonta lecserélt ruhatárra vagy bármilyen magyarországi viszonyok között megengedhető luxusra.

 

Az üzletben eladói munkakört töltöttem be. Munkatársnőm Anita kb.10 évvel idősebb volt nálam és már korábban is ott dolgozott. Az első héten Anita és Nándi a főnököm és az üzlet tulajdonosa kb. 50 éves és családos férfi elmagyarázott mindent,a második héten már önállóan dolgoztam.A problémák már az első héten elkezdődtek. Az üzlet által árusított ruhát kellett volna hordanom munkaruhaként,ami nem az én stílusom. Nándi nyomására felpróbáltam egy nadrágot és egy pólót, amit kedves főnököm, a próbafülkébe való állandó bekukucskálásával végignézett, hiába húztam vissza a függönyt. A napjaim az ott lét alatt egyre csak rosszabbak lettek.Mindennap ment a fenekem simogatása, ölelgetés. Nálam ezzel párhuzamosan alvászavarok,depresszió. Hiába szóltam,hogy nem kéne ezeket a dolgokat csinálni, Nándi a tulajdonának tekintett. Közben persze el kellett volna adnom a ruhákat, ami a munkatársnőm miatt szinte lehetetlen volt. Ő jutalékban kapta a fizetését (4órára volt bejelentve) ezért gátlástalanul nyomult mindenkire és adott el bármit,akármilyen rosszul állt is az a vevőnek. Nem szándékoztam belemenni az egymással szembeni rivalizálásba, így szinte mindig kevesebb ruhát adtam el, amit Nándi általában a megalázásommal honorált. Egy alkalommal a napközbeni eladás serkentésére megfogta a karomat és azt mondta "Ügyes leszel ma ugye ...-ka", miközben úgy szorította, hogy több mint egy hétig lila volt utána a karom egy része.


Anita közben minden nap mondta a saját hülyeségeit, én meg hallgattam, ettől ő azt hitte barátok lettünk. Pedig nem, csak nem akartam konfliktust. A dolog Anitával odáig fajult,hogy mindent megosztott az életéről, amiből kiderült, hogy egy érdekkurva. Egyszer elmondta, hogy egy időben pornózott és már csinálta lánnyal, majd ezután engem kérdezett szexuális szokásaimról szinte minden nap.

 

El lehet képzelni mennyire estek jól az ilyen kérdések a folyamatos nándi általi zaklatás mellett. Tűrtem, hárítottam, ahogy tudtam, mert muszáj volt dolgoznom, nem tartott el senki. Nándi egy nap megkérdezte nem akarok-e elmenni vele és az ismerőseivel síelni,nem kell bemennem dolgoznom sem, csak menjek. Persze azt hozzátette,hogy a felesége, aki szintén bent dolgozott néha az üzletben, nehogy megtudja. Nemet mondtam, a kérlelés ment még egy hétig, majd el lett felejtve. Természetesen a simogatás továbbra is mindennapos volt.Folyamatosan kerestem már az első hónap után másik munkahelyet, de nem találtam semmit. Azt hittem rosszabb már nem lesz, de lett. Anita az exhibicionista munkatársnőm szexuális ajánlatokkal bombázott. A velem elképzelt vágyait azonban nem csak nekem, hanem Nándinak is elmondta. Ettől fogva hallgathattam azt is, hogy milyen szívesen végignézné a főnököm kettőnk "műsorát". Hárítottam továbbra is, de már sokszor sírtam bent a munkahelyemen is,lelkileg összetörtem teljesen.


Anita és Nándi közben megszervezte, hogy majd együtt hárman elmegyünk "bulizni", ahol Anita majd lefekszik velem, Nándi meg végignézi stb. A buli időpontját sikerült többször elhalasztanom, a reakció részükről még az eddiginél is durvább megalázás lett. Ilyen körülményeket már nem voltam képes tolerálni, ezért felmondtam. Nándi a felmondásom után még megpróbált meggyőzni, hogy a barátommal való kapcsolatom nem lehet örök és mindenkinek szüksége van másokkal való szexuális kapcsolatra is. Teljes ideológiát épített önigazolására. A legmocskosabb dolog, az az volt, hogy, mint kiderült végig tudatában volt annak, mit tesz. Megkérdezte:"Azért mondasz fel, mert szexuálisan zaklattalak?" Sajnos nem tudtam rögzíteni ezt a beszélgetést sem semmi mást, mert saját telefont nem lehetett használni munka közben.

 

A történet nem fake, hanem a magyar valóság. Később kiderült nem én voltam az egyedüli, aki ilyen dolog miatt távozott.A volt főnököm természetesen egy alkalommal sem kapott semmilyen szankciót, mert hivatalos szervhez senki sem mert fordulni kiterjedt kapcsolati hálója, valamint a per költségei miatt. A barátom erőszakkal nem merte helyretenni a dolgokat, ugyanis egy priusz ellehetetlenítené teljesen. Utólag már sejtem mit kellett volna tennem, de adott pillanatban ilyen körülmények között nem könnyű. Sajnálom, hogy az ilyen férgek szinte bármit megtehetnek, csak azért, mert pénzük van.

 

Üdvözlettel
Egy zaklatott lány

 

Hirdess nálunk, akár barterben is! Legfrissebb médiaajánlatunkat megtalálhatod, ha IDE KATTINTASZ.