Nem segély kell, hanem munka

Mi van akkor, ha - az ember lánya elmúlt 50, rokkantsági nyugdíj után kéne újra munkát találnia, ha a munkanélküli központ szerint túlképzett, a munkáltató szerint nem az?

 

Elmondom! SEMMI, mert nincs segítség! Utálok politizálni, de most azt kell mondanom, hogy jobb volt az átkosnak mondott korban. Mert mi van ebben a csodás demokráciában?Azon kívül. hogy az egyszerű, hétköznapi ember számára baromi drága?Amiért "régen" becsuktak, - közveszélyes munkakerülés - azért ma segélyt adnak. NEM SEGÉLY kell, hanem MUNKA! Bár ehhez meg az kellene, hogy legyenek munkahelyek.De amikor mindenünket eladtuk, hogy kényszeríthetnénk bárkit is arra, hogy alkalmazzon?


Ezért van minden magyar munkavállaló kiszolgáltatva, kényére-kedvére minden munkáltatónak, még ha aljasak is!Álláskeresésem közben találkoztam már olyannal, aki: - egy állást hirdet, de három /munkaügyi, titkárnői, könyveléselőkészítői/ bőrt húzna le, - minimálbért fizet, de ebből oldjam meg az /távolsági és helyi bérlet/ utazást is, - Minimálbér, heti 6x12 óra munka, de lehet, hogy vasárnap árufeltöltést kell csinálni - de az un. állami foglalkoztatás sem különb! A legnagyobb csalók, hitegetők köztük vannak! Esélyegyenlőség? Soha nem volt és nem is lesz! Hiába van meg a végzettséged, gyakorlatod.


Egyik azt mondja: Van ugyan 20 év gyakorlatod, de sajna 8 év kiesett, mert rokkant voltál.Azt egyik sem mondja, a kiesés előtt nagyon jó szakember voltál és van lehetőség arra, hogy pótold a hiányosságot, hiszen az alapok erősek.Szóval a nyúl és az ő sapjája szituk! Sok hely arról sem értesít, hogy megkapták a pályázatot.Ha megkapták, mit tettek vele? Behívnak, nem hívnak? Ha már behívnak, miért nem rostálnak?Aki fennmarad a rostán, annak szimpi-nem szimpi is lehetne!Mindenhol a gyakorlatot kérik, de hol lehet azt megszerezni, ha nem vesznek fel sehová?


Ha a gyakorlat megvan, miért számít a kiesés, olyan sok változás sajnos nem történt! Fel sem merül tehát, hogy rokkantsági nyugdíj után találhatok munkát. De akkor velem, anyámmal és középiskolás fiammal mi lesz? Egy ismerősöm azt kérdezte, nekem miért jelent gondot az önkormányzattól segélyt kérni, lakásfenntartásra, szoc.polra, gyógyszerre és általában mindenre? Mert nekem van egy csodás hivatásom, abból szeretnék megélni!


Úgy tűnik, 20 évenként ismételjük történelmünket, hibát vétünk és még mindig nem látjuk! Nem kéne a fürdővízzel a babát is kiönteni!
Nagyon sok "jó ember", nagyon sok jó embernek tette - teszi - tönkre az életét, hajszolja bele a végső elkeseredésbe- megélhetési bűnözés - hozza ki a legaljasabb ösztönöket - bármit, de kenyér kell az asztalra, holnap is! - Meddig még?

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz