A HR-es cicababák belőlünk élnek

Sziasztok!

 

Sajnos elég szomorú tapasztalatom volt egy multinacionális vállalatnál.

 

Bevitték az önéletrajzom mielőtt megjelent az álláshirdetés , majd mikor megjelent a HR-eseken keresztül, behívtak interjúra, (középvezetői állás) ,a cicababa Hr-es, lézer szemekkel nézett rám, majd a teszt kitöltése után, értékelte azt.

 

A csalódás látszott az arcán, hogy az írásom sikerült, így beszélnie kell velem, no nem azért mert csúnya, vagy öreg vagyok, hanem mert én is kikerültem őket az önéletrajzommal.

 

Az első kérdése az volt, hogy miért írtam min. 150.000 Ft fizetési igényt, mert itt csak 90-110.000 Ft-ért dolgoznak az emberek, jutalék+kafetaria, stb. -vel együtt. Én meg válaszoltam, hogy nekem ennyi kell a két gyerek, és a család tisztességes eltartásához, mellesleg tudom, hogy ezen a pozición itt 200.000 körülim a fizetés.

 

Na ettől kikelt szó szerint a képéből, és mondanom sem kell, hogy nem én lettem a kiválasztott.

 

Nos annyit az esetről, hogy a cicababa 22 éves taknyos HR-es én rajtam, és a hasonló munkás embereken, akik tisztességesen akarnak élni, tisztességes munkából, minél nagyobb pénzt akarnak keresni rajtunk, vagyis, minél alacsonyabbra rakjuk a mércét, ők annál nagyobb pénzt szakítanak rajtunk a semmittevésért.


Kérdem én, miért nem lehet szabályozni a jutalékot, hogy a cicababák ne az én általam megtermelt pénzen rohangáljanak 20 milliós autókkal a rongyot rázva, én meg 3 műszakban dögöljek meg a 80.000 Ft-os bruttó fizetésemmel, a gyerekeket meg a nagyanyjuk nevelje majd fel???

Remélem más nem jár így, ez csak egy véletlen, vagy álmodtam, vagy talán tényleg valóság?


Sok sikert mindenkinek az álláskeresésben.
B.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz