Vissza kellett költöznöm a szülőkhöz

Gondoltam én is megosztom veletek a tapasztalataimat. A fejvadász cégek még csak nem is ismerik a végzettségeimet, nem hogy azt hogy mit tanultam, mihez értek. Szerintem, ha valaki HR-es pályára adja a fejét, akkor az minimum, hogy legalább a felvi.hu-t megnézi és elolvassa, hogy melyik szak milyen munkára is alkalmas. Mert az már tényleg röhejes, hogy mérnök az szerintük csak gépész, villamos és informatikai, mert a többiről meg fogalmuk sincs.


Tényleg való igaz, hogy nincs visszajelzés sem. Amelyik cég a legjobban hangsúlyozza, hogy értesíteni fog mindenképpen, ők biztos, hogy nem fognak szólni soha sem. Persze, hívjam fel őket, hogy megtudjam, amit már úgy is tudok, hogy nem fognak alkalmazni. Kár a telefonszámláért. Én is utaztam elég sokat interjúra, de nem tudtam megérteni, hogy a munkanélküli miért nem kaphat utazási kedvezményt, mint a gyermek vagy a nyugdíjas. Persze ha lenne, akkor biztos, hogy sokan ezt is kijátszanák, de szerintem ez így akkor sem igazságos.


Magamról majd 1 éve vagyok munkanélküli és már több, mint 700 önéletrajzot küldtem szét, minden felé ahová csak tudtam. A 20-as éveim végét taposom. Postaforgalmit végeztem (3 év ügyfelezési gyakorlat) a szakközépiskolában, majd „egyéb mérnök” diplomával lettem gazdagabb, mely fél év műszaki gyakorlatot is jelentett.


Ezután munkanélküli lettem, majd egy pénzintézet alkalmazott, mint ügyintézőt a SZAKKÖZEPES BÉRÉRT. Mondván a diplomám nem szakirányú, ugyanezt megkaptam, ha műszaki irányba akartam dolgozni menni. A fej
Tervem munka melletti tovább tanulás volt, ezért felkerestem a főiskolákat, egyetemeket (BME, BMF, ME, stb…) De, se nem gazdasági, se nem műszaki („egyéb mérnök”) diplomával tovább tanulni sem engedtek, plusz bejött a bolognai rendszer is.


Végül sok megpróbáltatás árán bejutottam a BGF-re, 2 év múlva közgazdászként végeztem, – saját pénzből fizetve az oktatást – , miközben buzgón dolgoztam a bankban. Mikor végre rájöttek az iskolák, hogy ha valaki tanulni akar és fizet, akkor működik a dolog. Amikorra végül felvettek a Miskolci Egyetemre tanulni, akkor jött a válság és kitettek, így ugrott a suli, meg 7 hónapnyi munkanélküliség után az albérlet is. Úgy, hogy visszaköltözés a szülőkhöz. Így mondanom sem kell, hogy az esküvő és családalapítás is még SAJNOS várathat magára.


Ez a mai magyar valóság.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz