A középvezető picsa félti a pozícióját

Tisztelt munkahelyi terror!


Nekem is van egy storym számotokra.


Bevezetően annyit, hogy It-menedzser vagyok, egy jó nevű egyetemen tanultam 5 éves képzésben. Pályakezdő, ezért ilyen pozíciókat is pályázok meg. Egyetemi éveim alatt azért dolgoztam kisebb nagyobb IT munkáknál, így tudom, hogy mikkel járnak az adott munkakörök.


Tavaly decemberben jelentkeztem egy nagy multinacionális vállalatnál egy junior pozícióra, ahol a első körben tesztírás történt, amely elég jól sikerült, primitív kis teszt volt. Hamar hívtak is egy második körre, ahol egy közvetlen felettesem lesz bent, a HRes és én. Az interjút megelőző napon halaszthatatlan okok miatt azonban kétszer is lemondták, azaz tették át másik napra. Én meg utazhattam újra fel és vissza, még jó, hogy soproni vagyok.


Ezek után a harmadik alkalommal kegyeskedtek meghallgatni. Az interjú simán kezdődött, fizetési igényeim is megfeleltek az elvárásaiknak, tudásom is tetszett nekik, a cégről naprakész voltam, akár másnap tudtam volna csatlakozni a munkához, annyira képben voltam. Azután úgy búcsúztunk el, hogy mindenképpen jelezzem, ha megyek másik állásínterjúra, és ők is hamarosan fognak jelentkezni. Nos nem jelentkeztek. Természetesen azóta sem.


Az egyik barátomnál márciusban volt egy kis munka, ahova megkért menjek el és képviseljem őket a szakterületemen. Itt a multi cég egyik felső-közép vezetőjével is találkozhattam illetve dolgoztunk együtt.


A munka vége fele, gördülékenyen simán haladtunk egy este kérdezte, miért nem náluk dolgozok, mondtam, hogy mert azóta is jelentkeznek, hogy mikor lesz egy felső vezetővel való találkozásom. Kérdezte, kinél voltam interjún. Mondtam a Hres nevét, és mondtam a középvezető csaj nevét is. Kérdezte hol végeztem stb. Mondta, hogy a cég 3/4e ott végzett, és ő is ott ahol én, és nagyon elégedettek az innen kikerülőkkel.


Mesélt pár dolgot a cégről, és kiderült az is, hogy aki interjúztatott, félti a posztját, a cégnél senki sem figyel a szavára, ezért a juniorokon próbál tekintélyt parancsolni, és ha olyan fiatalt lát, aki veszélyes rá, mert a tudása alapján egy két év múlva veszélyes lehet, akkor megtorpedózza, a HRes barátnője pedig asszisztál ehhez. Utánanézett az illető a jelentkezésemnek, kiderült utólag, hogy az én tesztem lett a legjobb és mondta, hogy olyan kifogások miatt lettem elutasítva, hogy képzettségem nem megfelelő a munkához (a cég vezetőinek 75% végzett ugyan ott, ugyan azt, 10 félév...), illetve magas fizetési igényeim vannak (Netto 160).


Mesélte, hogy mind a kettő kamu kifogás, 180 környékével szokták felvenni erre a pozícióra az embereket. Azóta már 3 embert vettek fel erre a pozícióra és rúgtak ki, mert alkalmatlanok voltak. Ezután egy álláskereső oldalán lettem figyelmes egy hirdetésre, nemzetközi partner számára keresnek szakembert az alábbi pozícióra:..... Jelentkeztem vasárnap, hétfőn hívtak kedd interjú, majd mondta, hogy le is veszik a hirdetést, megvan akit ajánlani fognak. Ajánlottak a cégnek, mint kiderült, arra a pozícióra, és ahhoz a menedzserhez, aki már lekoptatott. Nem is hívtak fel, a munkaerő közvetítő cég pedig elmondta, hogy ők ajánlottak, de akivel beszéltek nem talált alkalmasnak egy meghallgatásra.


A felső vezető alkalmasnak talál, a tesztek alkalmasnak találnak, a fejvadász cég alkalmasnak talál, csak egy picsa félti a pozícióját, és ezért nem kamatoztathatom náluk a tudásomat...


Tapasztalat: Nem fogom megjátszani magam állásinterjún, hogy a vezető magabiztosabbnak érezze magát, nem fogom hülyének tetetni magam, és nem fogom elküldeni újra az életrajzomat ehhez a céghez. Majd máshol, talán adnak egy esélyt, ahol nem féltik a hátsójukat, és ott a cég sikereiért dolgozhatok, nem pedig egy középvezető picsa egójáért...


Üdv:
R.B

<

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz