Remélem nem kell visszajönnöm Magyarországra

Üdvözletem,


Gondoltam megosztom tapasztalataimat kis hazánk rendkívül jól
működő munkaerőpiacával kapcsolatban. Már egy jó ideje keresek állást de még mindig sikertelenül, az elküldött pályázatokat nem is számolom már. Egyszerűen az a benyomásom hogy már nincsen hely nekem, pedig mindent megpróbáltam már.


Pénzügy-számvitel szakirányú, közgazdász, egyetemi diplomám van
+ van egy kis munkatapasztalatom, + két felsőfokú nyelvvizsgám (és aktív nyelvtudás is szóban-írásban) angol és német nyelvekből....Kicsit el vagyok keseredve mert úgy érzem át lettem verve. A rendszer elhitette velem hogy ha tanulok nyelveket (és tudok is) + lesz egy egyetemi végzettségem (és nem feltétlenül kuli-szakmából, habár elismerem hogy a villamosmérnöknek még mindig több esélye van), akkor lesz valamilyen megélhetési lehetőségem. Tévedtem.


Már nem is igazén nézegetek álláshirdetéseket itthon, inkább megpróbálok külföldre slisszolni, valami kuli munkára, mert ennél ami itt van még az is jobb.


Egyszerűen megcsömörlöttem már a HR-es hölgyektől, a "2 héten belül visszajelzünk" mondatoktól, meg egyszerűen az egész "add el magad" procedúrától. Valószínűleg jobban jártam volna egy szakmunkási képzettséggel + nyelvtudással, de most már mindegy. Feladtam. Remélem külföldön találok valamit, és azt is remélem hogy nem kell visszajönni többet ebbe az országba. Vagy ha igen minél később....


Üdvözlettel, 25 éves munkakereső.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!