Mennyit illik késni az interjúról?

Èpp annyira tisztában vagyok az országunkban ezzel a témával kapcsolatban uralkodó viszonyokkal, mint ahogy azzal is, hogy nem én fogom megváltoztatni ezt az egyébként szomorú helyzetet. Abban is biztos vagyok, hogy bőven lesznek, akik hasonló tapasztalatokkal rendelkeznek, és lesz olyan is, aki nem osztja majd a felháborodásomat, de ez most egyszerűen kikívánkozik belőlem.Majdnem 20 éves külföldi tartózkodás után tértem haza Magyarországra, és szerettem volna több idegen nyelv ismeretében elhelyezkedni, amihez egy fejvadász cég segítségét is igénybe vettem.

 


Ők egy nemzetközi számítástechnikai cég által kihirdetett csoportos állásinterjúra küldtek, és erről az élményről szeretnék beszámolni.


Tájékoztatott a fejvadász cég, hogy két időpont között lehet választani, de a munkaadó ezekből az egyiket preferálja. Természetesen elfogadtam a meghívást és természetesen ott voltam a kért időpontban. Igen számos jelentkező sereglett össze erre az interjúra - mint ahogy ez szokás -, és amikor a megbeszélt időpont elmúlt néhány perccel felhívtam a fejvadászt. Tájékoztattam, hogy nálam ilyenkor 5 percet lehet késni és ha nem ér ide az illetékes egy épületen belül ennyi idő alatt, akkor én bizony nem fogok rá várni tovább. Rövid terefere után megegyeztünk, hogy 10 percet azért illik várni ilyenkor. Ez nem sokat változtatott a tényen, hogy kb. 15 kiszolgáltatott ember 10 percig feleslegesen várt egy embert, akinek eszébe sem jutott leszólni a portára hogy késik, amikor én elhagytam a helyszínt.


A fejvadász másnap ismertette velem „páratlan” viselkedésem előrelátott következményét, ami annyi, hogy a számítástechnikai cégnél ezek után már nem kell többet próbálkoznom. Gondoltam, akkor ha lúd legyen kövér, és rácsörögtem a minket megvárakoztató hölgy felettesére, hogy röviden kifejthessem neki a véleményem az esetről. Ma ismét hívott a fejvadász, és közölte velem, hogy kicsinyes viselkedésem eredményeként most már nálukl sem kell reménykednem kiközvetítésre.

 

 

Hm.. nem nagyon van mivel kiegészítenem ezt a történetet, szerintem önmagáért beszél. Azért egy dolog elgondolkodtat... mi lett volna, ha minden jelentkező eljön? Na jó, tudom, ilyen csak a mesében van ;)


üdv Gy.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!