Hűtlen kezeléssel vádolnak

Sziasztok!


Gépkocsivezetőként dolgozom egy cégnél 29 éve. soha semmilyen elmarasztalásban nem volt részem. Korábban egy autó daruval dolgoztam ami úgymond az enyém volt, de soha nem írtam alá semmilyen papírt , hogy anyagi felelősséggel tartoznék, vagy az én „nevemre“ került volna.

 


Azóta már más járművekkel is dolgozom, bővítették a munkakörömet, és a darut is használta más is. Szeptember közepén felettesem kérésére megtankoltam a darut, amiből munkavégzés híján is hiányzott 150 l üzemanyag. A minap egy ellenőrzés során kiderült, hogy a daruból ismét eltűnt 200 l gázolaj.

Mindez idő alatt a tank kulcsa a vezetőfülkében volt (normál esetben is mindenki által hozzáférhető helyen tárolják!)


Most hűtlen kezelés miatt eljárást indítottak ellenem, és kilátásba helyezték a fegyelmivel való elbocsátást is. Az utóbbi időben nem is azon a telephelyen dolgoztam. Munkaköri leírásomban sem szerepel, hogy bármely autóért személyes felelősségem lenne. A véleményem és a mellettem szóló érveket figyelmen kívül hagyva a meghallgatás jegyzőkönyvét a csődbiztos elé továbbítják.


Értetlenül állok az eset előtt. Nem tudom, mit tehetnék az igazam bizonyítása érdekében. Nem tudom, hogy van-e joga a cégnek ilyen eljáráshoz, vagy mit tehetnék a védelmemben.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!