Ki akarnak rúgni a hiteleim miatt

Tiszteletem!

 

Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem végéig, mivel ingatlannal nem rendelkezem.

 

 

Mivel olyan helyen / állami szektorban, ráadásul pont olyan helyen, ahol a munkaköri leírásban benne van, hogy köteles vagyok a munkahelyen kívül is olyan magatartást tanúsítani, amivel mások testi épségét, vagyonát nem veszélyeztetem (itt a hitelezőket értem)/
dolgozom, ahol ilyen nem engedhető meg, közölték velem, hogy amennyiben több letiltás érkezik ellenem, úgy meg fogják szüntetni a munkaviszonyomat.


A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a munkáltató mire hivatkozással és hogyan szüntetheti meg a munkaviszonyomat, illetőleg jár-e nekem valamely esetben végkielégítés stb? Már 20 éve dolgozom ezen a munkahelyen és nem tudom, hogy ilyen dolgok mellett van-e lehetőség arra, hogy a munkaviszonyom megmaradjon és a letiltások is teljesüljenek?

 

Még egy kérdés eszembe jutott. Ha időközben teherbe esem, megszüntethető a fenti okok miatt a munkaviszonyom? Nagyon szeretnék még legalább két gyermeket.

 

Segítségüket előre is köszönöm!
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!