Éjjel dolgozzak, nappal vizsgázzak

Kedves Mindenki!

 

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni: Ápolónőnek tanulok és fel is vettek segédápolónak egy kórházba, azzal a feltétellel, hogy hamarosan meglesz a szükséges végzettségem. Mivel tanulmányi szerződésem nincs, így a szabadnapokon járok iskolába.


Elérkeztem a képzés végéhez, itt van a vizsga hamarosan, ami 3 hetes elfoglaltsággal jár. A munkahelyemen azzal az indokkal nem akarnak elengedni, hogy kevés az ember és azt az alternatívát kaptam tőlük, hogy éjjel dolgozzak, nappal menjek vizsgázni, ami teljesíthetetlen, mivel akkor 4–5 napon keresztül 0 órám lenne aludni.


Nyilván a tanulmányaimat sem hagyom veszni hagyni, meg amúgy sem alkalmaznának tovább, ha nem lesz meg a végzettségem, viszont ezt a feltételt épeszű ember nem fogadja el szerintem, nem is értem , hogyan kérhetnek ilyent tőlem?!

 

Szóval tanácstalan vagyok, mit tehetnék? Én arra gondoltam, ha nincs más lehetőség akkor marad a rendkívüli felmondás, de elég ez indoknak?


Előre is köszönöm a segítséget!

 

Picur


 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!