Akinek két gyereke van, az el szokott késni a munkából

Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra. Írattak egy intelligenciatesztet.


Piti könnyű volt, legalábbis nekem, a többieket megviselte. Volt egy angol nyelvi szűrő, elbeszélgetés. A nehezebb feladatot választottam, és simán ment az is. Aztán volt egy személyiségteszt. Ezt nem közölték hogy sikerült. Aztán volt a személyes elbeszélgetés a fejvadásszal. A következő kérdések hangzottak el:


- Férjezett?


- Hány gyereke van?


- Milyen gyakran betegek, és ha betegek kire fogja hagyni őket. (Finoman jelezve, hogy táppénzre nem mehetek.)


Aztán közölte, hogy akinek két gyerek van, az el szokott késni a munkából.


Én közöltem, hogy a gyerekek nem betegesek, anyám gyermekorvos, apám már nyugdíjas, van kire bízni őket, és a lakhelyem öt percre van mind az óvodától, mind a munkahelytől, ahová jelentkeztem. Ennyi volt a "beszélgetés".


Azt ígérték értesítenek, de nem jött értesítés. Pár nap múlva beballagtam a céghez, megkérdezni, mikor lesz a következő válogató, mert sem pozitív, sem negatív választ nem kaptam. Kiderült, már megvolt, csak tojtak értesíteni.


Tisztában vagyok vele, hogy a céget ezekért a kérdésekért akár perelni is lehetett volna, de hogy szerzek erre ugye bizonyítékot, hogy ezek hangzottak el négyszemközt?Tudom azt is, hogy naponta rengeteg nő szembesül ezzel.


Üdvözlettel:
Egy édesanya

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!