A munkahelyi terrorral szemben hol a szakszervezet?

60 éves több diplomás, 1987. óta ugyan azon ....-nél dolgozó szakember azért nem kapott január elején fizetésemelést, mert “ vannak osztályvezetők, akiknek alacsonyabb a fizetése”, mondta a 8 évvel fiatalabb osztályvezető.


Persze az igazgatóhelyettesek , osztályvezetők – ki tudja miért osztályvezetők? talán a nagy szakmai tudás miatt? - fele annyi idősek, így már csak azért is kisebb a fizetésük, mert a bértábla legfelső fokát még nem érték el. A hülye bértáblát meg a parlament fogadta el, azt a mostani sem módosította úgy, hogy aki megöregszik, annak le kell csökkenteni a fizetését.


Arról sem döntöttek, hogy az öregek korábbam mehetnének nyugdíjba, hogy a fiatalokat ne zavarja a jelenlétük. Van olyan igazgatóhelyettes, aki még a részlegének be sem mutatkozott, a hivatalnokok egy része csak a nevét tudja, vagy talán még azt sem, és ha – esetleg - személyesen találkoznak vele, nem tudják ki ő. Őfelsége csak az osztályvezetőkkel érintkezik, bár azoknak ez nem mindig kellemes élmény.


Ez normális? Vagy így kúrják el a kétharmadukat? Talán meg kéne nekik mondani, hogy ők is megöregszenek, majd jön sok hozzájuk hasonló fiatal, és letapossák őket is, néhány év múlva már a kutya sem fog rájuk emlékezni, mint főnökre. Azt személyesen igazolom, hogy amikor Orbán Viktorék a 90-es évek elején a rendszer leváltását követelték, ez a viselkedés is benne volt a leváltandó-ban.


Gratulálok, úgy látszik sikerült a bunkóságot, kivagyiságot a leváltott rendszernek átörökíteni. Egyébként a munkahelyi terrorral szemben hol a szakszervezet? Vagy azt is leváltották?

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com