Fegyelmivel fenyegetnek

Tisztelt blog és olvasók!


Nemrég abban a "megtiszteltetésben" volt részem, hogy átvehettem életem első írásbeli-szóbeli figyelmeztetését. Elmúltam már 50 éves, sőt közelebb vagyok a 60-hoz, de korábban semmi hasonlóban nem voltrészem. Úgy gondolom abszolút jogtalanul kaptam a figyelmeztetést, de ezt majd döntsék el a kedves olvasók.


Történetem dióhéjban: művelődésszervező és könyvtáros munkakörben dolgozom. ÁMK egyik tagintézménye vagyunk. Munkaköri leírásom szerint kötött munkaidőben dolgozom.- túlórát csak az igazgató rendelhet el,- a művelődési ház rendezvényein felügyeleti feladatot lát el.


Amiért az írásbeli szóbeli figyelmeztetést kaptam a következő: nem vettem részt az iskolai karácsonyi ünnepségen, mely a művelődési házban zajlott munkaidőmön kívül, előzetes vezetői felkérés nélkül. A kolléganőm ugyanezt megkapta, ő szabadnapján nem jelent meg az iskolai karácsonyi rendezvényen. Arra volnék kíváncsi, hogy önök szerinte jogos-e a figyelmeztetés, illetve mit tehetek, hogy igazamnak érvényt szerezzek? Azzal is meg lettem fenyegetve, hogy fegyelmit kapok és ha "így folytatom" hamarosan megválnak tőlem.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com