Több, mint 200 túlórát nem fizettek ki

Sziasztok,


Valószínűleg egészen hétköznapi, de megtapasztalva rendkívül bosszantó helyzet kapcsán várom a véleményeteket.


Előzmények:


Teljes munkaidőben dolgozom a munkahelyemen. Tavaly szeptembertől decemberig több, mint 200 túlórát teljesítettem, melyet a mai napig nem fizettek ki, bár állítólag (!) a következő utalásnál kifizetnek valamennyit. A számtalan beszélgetés során a témában egyre csak egymásnak ellentmondó állítások hangzottak el ezzel kapcsolatban a vezetők részéről.


Ilyen előzmények után, a minap a következő utasítást kaptuk írásban (e-mail):


Egy szoros határidő végett, a következő hetekben hétfőtől szombatig kell dolgozni, napi 10 órát. A hétköznapokra nem jár pótlék, a szombati munkavégzésre 50%-ot akarnak adni. Szándékuk szerint a túlmunkát nem fizetik ki csak hat hónappal később, mindezt egy kollektív szerződésre hivatkozva, ahol én nem találtam semmi ilyesmiről szóló pontot.


Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mit tehet az egyszeri alkalmazott az adott helyzetben, ha ragaszkodik a munkájához és a fizetéséhez.


Válaszotokat előre is köszönöm,


Üdv:

Renáta

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com