Tilos a mobiltelefon használata

Tisztelt MHTerror!

 

A munkaadóm azzal az ötlettel állt elő, hogy jövő héttől az összes dolgozónak minden reggel le kell adnia a mobiltelefonját. Már egy széfet is beszereltetett, szóval elég komolyan gondolja a dolgot. Arra hivatkozik, hogy néhányan munkaidőben a telefonjukon babrálnak, neteznek, facebookoznak, msn-eznek. Korábban ezt a számítógépeken csinálták, de korlátozva lettek a megjeleníthető oldalak, így áttértek a mobilra.

 

Ez így nem is hangzik olyan rosszul, mert valahol érthető, csak az a baj, hogy azt is büntetik ezzel az intézkedéssel, aki napközben a munkájával van elfoglalva, de ebédszünetben speciel, vagy az óránként tartott 10 perces pihenőben netán felhívná a családját, beteg édesanyját, esetleg a gyerek iskoláját. Mert ezentúl ezt sem lehet majd, a céges telefont pedig ellenőrzik (ami önmagában szintén nem gond), szóval elég faramuci a helyzet.

 

Azt szerném megtudni, hogy van-e egyáltalán joga mindehhez a munkáltatónak, mert sokunk élete lesz így nehezebb a következő héttől? Van-e valamilyen kompromisszumos megoldás, amit javasolhatnánk? Valahol olyan ez, mint annó az iskolában, amikor a pad alatt képregényt olvasó nebulótól elvették az újságot és elkobozták. Még egyszer mondom, én valahol megértem, hogy szigorítani kívánják a munkafegyelmet és hogy nem nézik jó szemmel, hogy pár ember szórakozik, játszadozik, amíg mások dolgoznak, de úgy érzem rajtunk csattan az ostor. Így is alig látjuk a szeretteinket, jó volna, ha ezt a kis kapaszkodót nem vonnák meg tőlünk.Tényleg, mi van akkor, ha a gyerek rosszul lesz mondjuk nap közben az iskolában?Csak mert már abból is volt balhé, ha valakit bent kerestek a céges telefonon.

 

K. T.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com