Álláskeresés = állatvásár?

Tisztelt MT!

 

Január óta, mióta munkanélküli lettem, nagyon sok önéletrajzot elküldtem különböző megadott email címekre. Ebből konkrétan háromra kaptam valamilyen visszajelzést. A többi önéletrajzom az sem tudom, kinek a gépén landolt, és vajon merre kering most? Nem kerül-e „rossz” kezekbe? Törölték-e mivel nem kellettem?Szóval egy csomó ember tudja nevem, születési időm, lakcímem, telefonszámom, email címem, és az egész eddigi életemet egyben.


Az élet minden területén aláíratják velünk, ha személyes adatokat adunk ki (pedig ott csak töredék információkat adunk meg az önéletrajz tartalmához képest), hogy csak az adott cég vagy leányvállalatai használják fel, de ilyen esetekben legalább tudjuk, hogy kinek adtuk meg az adatainkat!


Sok esetben a megadott cégről (itt nem a nagy cégekre, vagy interneten fellelhető cégre gondolok - habár rájöttem ennek a tartalmára se feltétel nélkül adjatok) és főleg a megadott email címekről semmilyen, vagy csak hiányos információval rendelkezünk és mégis boldog boldogtalannak küldjük személyes adatainkat!


Elgondolkodtatott továbbá az is, hogy mennyi internetes álláskereső honlap indul, mintha olyan állás dömping lenne, hogy szegény munkáltatókat valahogy segíteni kellene, hogy találjanak végre már egy melóst!


Különben az álláskeresés kezd hasonlítani egy állatvásárra, csak a marhalevelet nálunk, munkanélkülieknél Önéletrajznak hívják. És még annyi a különbség, hogy az állatvásáron először a marhát nézik meg és utána elkérik a marhalevelet, ez nálunk valahogy fordítva működik. Itt a marhára a kutya sem kíváncsi, talán csak köztük a legnagyobb ökörre, aki már annyira éhes, hogy az öt éve ott rothadó szénának is őrül, bár tudja megélni, jóllakni nem fog belőle.


(Öt éve rothadó széna = öt évvel ezelőtti bér „sem”)

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com