Jégverem a munkahelyem

Sziasztok!

 

Remélem tudtok nekem segíteni, vagy valami használható tanácsot adni, hogy mi a teendő az esetemben. Irodai rabszolgaként dolgozok napi 8-12 órában, attól függően, hogy mennyi a teendő. Ahogy azt mindenki érzékelheti, lassan itt a nyári kánikula, már mostanság is elég nagy a hőség, de ez ugye csak fokozódni fog az idő előrehaladtával.


Nos nálunk az irodában már most beizzították a légkondicionáló berendezéseket, de sajnos nem a megfelelő módon, ahogy azt kellene használni. Az az igazság, hogy gyakorlatilag egy jégverem lett a munkahelyem, ugyanis az összes légkondi készüléket sikeresen beállították a legkisebb fokozatra.Na már most a laikus azt gondolhatná (mert valljuk be, sokan nem részesülnek légkondicionált iroda varázsában), hogy milyen jó dolog is az, ha az ember a fülledt melegből egy hűvös, már-már hideg irodában töltheti a fél napját, legalább nem kap hőgutát. Sajnos azonban ez nem ennyire egyszerű.

 

Azon túlmenően ugyanis, hogy a légkondi az ízületekre nincsen valami jó hatással, sokan könnyen megfáznak, ha reggeltől estig éri őket, ne adj Isten arcüreg, vagy tüdőgyulladást kapnak, vagy más betegséget szednek össze tőle.Sajnos én is azok közé tartozok, akik nagyon nehezen viselik a légkondi negatív hatásait, de az irodánkban nem én vagyok az egyetlen. A hasonlóan vélekedő kollégákkal sokat beszéltünk erről az állapotról és megpróbáltunk közösen beszélni a vezetőséggel, hogy valami kompromisszumos megoldást találjuk, de sajnos zárt ajtókba ütköztünk.

 

Annyit szerettünk volna elérni, hogy ha már mindenképpen járatni akarják a légkondit reggeltől estig, akkor legalább ne a legalacsonyabb hőmérsékletre állítsák be lehetőleg, így mindenki jól járna. Azt kell mondjam "természetesen" a kérésünket elutasították, mondván a többség meg van elégedve a jelenlegi helyzettel, miattunk nem fognak ezen változtatni.

 

Azt szeretném megtudakolni, hogy mit tehetünk ebben a helyzetben?Elég kellemetlen, hogy amint az ember beér az irodába kénytelen pulóvert felvenni, mert különben szó szerint vacoghat egész álló nap. Már most köhögnek és fújják az orrukat páran, attól tartok hamarosan rám is rám tör majd egy jó kis nátha és még az is megeshet, hogy kénytelen leszek betegen otthon maradni. Segítségüket köszönettel venném!

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a