Bármit meg kell csinálnom?

Tisztel Mt!

 

Tanácsot szeretnék kérni. A helyzetem a következő:
Jelenleg gyesen vagyok mellette heti 30 órában dolgozom. Régen raktáros pozícióban voltam a cégemnél, most viszont arra hivatkoztak amikor jeleztem, hogy vissza akarok menni, hogy ebbe a pozícióba nem tudnak vissza venni, mert van ott helyettem valaki.

 


Helyette felajánlottak egy adminisztrációs-termék méréses munkakört amit én elfogadtam a jó együttműködés miatt. Ezzel eddig minden rendben is lenne, de most jön a gubanc. Munkaköri leírást nem kaptam pedig már 1 hónap eltelt és a legrosszabb az, hogy nem is azt csinálom amiben megállapodtunk. Helyette a gyártósoron csomagolok és minőségellenőri feladatokat látok el. Erre rákérdeztem és azt mondták, hogy mivel rosszul áll a cég azt kell csinálnom ami éppen szükséges. Ez így rendben van?


Bármit csinálnom kell? Az nem számít, hogy miben állapodtunk meg? Ha aláírtam a szerződés módosítást azt meg lehet támadni arra hivatkozva, hogy nem azt csinálom amiben megállapodtunk?És még arra lennék kíváncsi (bent pletyka szinten hallottam), hogy mi történne ha megszűnne a mi városunkban lévő gyártás de másik városban (kb 200 km-re) folyamatosan menne továbbra is? Ekkor engem elküldhetnek? Év végéig gyesen vagyok. Vagy ilyenkor állásidőn lennék mivel olyan messze van, hogy nem tudok bejárni dolgozni?


Nagyon megköszönöm ha valaki válaszol a sok kérdésemre!
 

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.