3 órán múlott egy havi fizetésem

Tisztelt MT!


Fél évig dolgoztam egy autóipari cégnél minimálbéren, havi szerződésekkel. Mostanra viszont sikerült elhelyezkednem a szakmámban és eddig jó is lenne de mivel aláírtam a márciusi szerződést az előző cégnél egy havi bért azaz 77000 forintot követelnek tőlem fájdalom díj gyanánt. A munkaközvetítő azzal indokolt, hogy nem írtam alá a közös megegyezéssel való felmondásról a papírt (nem is mondták, hogy van rá lehetőségem) és nem írtam felmondó levelet. Nem hiszem, hogy ne találtak volna valakit a helyemre mivel 8 általános a követelmény és 2500-an jelentkeztek az új területre ahol 100-200 embert fognak alkalmazni.

 


A HR-en többször is jeleztem, hogy szeretnék átkerülni 12 órás műszakba (mert akkor elfogadhatóbb lett volna a fizu) amit novemberben meg is ígértek, megbeszéltük, hogy következő héten át kerülök de persze ebből nem lett semmi.... végül februárban untam meg az egészet(sok egyéb problémám volt még velük de most nem részletezném), elmenet egy állásinterjúra kedden, szerdán 8-kor aláírtam a következő hónapot a multinál majd 11-kor jött az sms h én nyertem el az állást.


Szóval 3 órán múlott egy havi fizetésem de hát mit lehet tenni ilyen helyzetben? Ha nem írok alá a következő hónapra akkor nem lesz munkám. Az a baj az egészben, hogy luxus elvállalni egy jobb munkát a többség nem teheti meg, hogy kidobja egy havi fizetését ha váltani akar.


Üdv: MJ

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!