Kirúgtak, mert elaludtam

Tisztelt blog!

 

Rövid leszek. Portásként dolgoztam egy intézményben az elmúlt két és fél évben. Sajnos az utolsó pár hónapban az egyik váltótársam kilépett és egy ideiglenes váltótársat kaptunk, akit be sem jelentettek. Alapvetően 24/48 rendszerben dolgoztunk, de az eltelt hónapokban sajnos, mivel az ideiglenes társ sokszor nem ért rá, előfordult, hogy be kellett ugranunk helyette, vagy éppen két napot kellett lehúznunk egyhuzamban. Ezt az elején még egész jól bírtam, de a legutolsó hónapban már egyre többször éreztem magam borzasztóan kimerültnek, fáradékonynak.

 52562022.Sleepingmanbwweb.jpg

63 éves vagyok, azaz már nem mai gyerek, ezért el akartam menni szabadságra, hogy kicsit helyre rázódjak. nem engedtek, mondván, majd ha az ideiglenes váltó helyett találnak egy állandót. Tudni kell, hogy egy valamit nagyon szigorúan vesznek nálunk, munka közben éjjel az ember bármit csinálhat szinte, rádió, tv, olvasás, de nem szabad elaludni. Na már most nekem ebből lett bajom. Korábban, amikor tudtam pihenni, azt a 24 órát megerőltetés nélkül bírtam, de amióta két napot is ébren kellett tölteni, már éreztem, hogy nem fog menni.

 

El is aludtam egyszer kétszer, míg végül egyszer egy ellenőrzés során úgymond rajta kaptak. Mindenféle magyarázkodás, vagy egyéb nélkül felmentettek az állásomból, mert ugye megszegtem a szabályt. Azóta keresek másik helyet, de manapság 60 év felett az ember nem sok helyre kell, szóval nehéz helyzetbe kerültem. Arra volnék kíváncsi, lehet-e valamit tennem ebben a szomorú helyzetben?

 

Üdvözlettel. lászló