Egyre kevesebb a fizetésem

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

 

Teljes kétségbeesésemben fordulnék önökhöz segítségért. Nem tudom ugyanis, hogy mit tegyek. Egy pékségben dolgozom már több mint két éve, viszont bejelentve csak most lesz egy éve. Egészen pontosan január 26.-n. Napi 6 órában vagyok bejelentve, pedig 9-10 órát kell ledolgozni. Nem fizetnek éjszakás pótlékot, az étkezési utalványt is a főnök teszi el magának. Csak a nettó 500 forint jár óránként. A fizetésem 3-4 hónapja mindig pár ezer forinttal kevesebb, hiába szólok, csak azt tudják mondani,hogy majd utána számolnak, de persze soha.

 4432224979_5eb40c5239_o.jpg

Pár napja kaptam egy állásajánlatot egy külföldön élő rokonomtól. 1 hónap múlva kellene kiutaznom. Persze mondanom sem kell, hogy az ottani fizetésem többszöröse lenne az itteninek,és állandó délelőtti műszakban dolgoznék. Kérdéseim a következők lennének: Ha beadom a felmondásomat,akkor kérheti a főnököm,hogy dolgozzam le a 30 nap felmondási időt(úgy is hogy papír szerint nem vagyok ott egy éve,és 6 órában vagyok bejelentve?)?

 

Ha nem teszem meg,hanem csak egész egyszerűen nem megyek be dolgozni,és kimegyek külföldre annak mik lehetnek a következményei?Kérem önöket segítsenek!Már nem sok időm van dönteni,ugyanis nekem december elején utaznom kellene. Előre is nagyon köszönöm a segítséget.