Pokollá teszi az életünket a 27 éves intézményvezető

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Munkahelyi Terror Jog Tanácsadó!

 

Kérem, szíveskedjen tanácsot adni, mert nagyon el vagyok keseredve.. 3-éve dolgozom egy hajléktalan szálló éjjeli menedékhelyen, mint szociális gondozó és ápoló. Eddig a főnököm mindig meg volt elégedve a munkámmal. A volt csoportvezetőmet kinevezték Intézmény vezetőnek, aki 27-éves. Azóta pokollá vált az élete minden gondozónak. Mindenkivel csúnyán beszél, mindenben hibát talál. Ha valami nem tetszik neki írásbeli figyelmeztetőket oszt ki. Koholt hibákat-vádakat talál ki a kiszemelt dolgozóra, aki éppen nem szimpatikus neki, közli az igazgatóval, és az fenntartóval és kirúgja őket.

 angry-boss.jpg

Én is kaptam most egy írásbeli figyelmeztetőt két másik kolléganőmmel együtt. Ugyanis Intézményünkben ágyi poloskát találtak. Előzőleg már jeleztük. A takarítónő azt mondta, ő fertőtlenített.  Eltűntek? Én 2 napig nem dolgoztam, egyik kollégám, 1-hétig szabadságon volt, és amint visszajött jelezte, hogy poloskák vannak. Én nem láttam őket így nem is jelentettem, ennek ellenére megkaptam az írásbeli figyelmeztetőt, hanyag munkavégzés miatt. Indok az volt, hogy nem jelentettem, nem ürítettem ki nem zártam le a szobákat és nem mostam ki a hajléktalanok ruháit. Ráadásul mindennap más és más hibákat talál ki, fenyeget, hogy féljünk, mert nem végezzük el a munkánkat rendesen.

 

Mikor rákérdezünk, hogy mik azok a hibák, nem tájékoztat róla. Mindennap megszégyenít bennünket. Szólni nem merünk, mert kirúgnak bennünket. Én már 54-éves vagyok,nem tudom, mit tehetnék? Kérem szíves válaszát és segítségét.

 

Üdvözlettel Ildikó.

 

Kedves Ildikó!

 

Amennyiben Ön közalkalmazott, az érintett szakszervezethez tud fordulni, bár én mindenképpen azt javasolnám, hogy együttesen, kollégáival együtt beszéljék meg sérelmeiket a vezetővel, szükség esetén írásban is. Amennyiben ez nem vezet eredményre, a vezető feletteséhez is tudnak fordulni.   Egyébként pedig joguk van hozzá, hogy a vezető kifogásait, utasításait írásban kérjék - ha ezzel a joggal elkezdenek élni, talán rá tudják szorítani, hogy csak valóban indokolt esetben, indokolt problémákkal zavarja Önöket.

 

Az írásos tájékoztatóra pedig ugyanígy, írásban joguk van reagálni - az írásbeliséggel sok bajt meg lehet előzni és később bizonyítékul is szolgál.   

 

Üdvözlettel:  Erynnis