Listázd a szemét cégeket, kamu álláshirdetéseket!

Alig egy hónapja, hogy hírt adtunk a Feketelista álláskeresőknek csoport megalakulásáról, máris újabb eseményről számolhatunk be velük kapcsolatban. Tegnap este érkezett hozzánk egy email, amelyben arról tájékoztat bennünket a feketelistások csapata, hogy emelik a tétet és a jövőben már nem csak a Facebook keretein belül folytatják a listázást, hanem összeraktak egy önálló honlapot.

Ez pedig nem más, mint a http://listazz.com/ !

nemsokara.jpg
Még este gyorsan átfutottam, kicsit teszteltem az oldalt, hogy közelebbi információkkal is szolgálhassak nektek és azt kell mondjam, elég jól össze lett kalapálva. A honlap külseje kifejezetten emlékeztet néhány álláskereső weboldaléra, jól átlátható és elég jól is olvasható. Nincs semmi csicsa, minimalista stílus uralja a dizájnt, ez  egyből a tartalmi rész felé irányítja a felhasználót, márpedig http://listazz.com/ esetében minden kétséget kizáróan ez a lényeges.


Regisztrálni kétféleképpen tudunk az oldalon, vagy hagyományos email + jelszó megadásának kombinációjával, vagy két kattintással, Facebook profilunk segítségével. Amint ezzel készen vagyunk, máris megjelenik a menüpontok között egy Cég listázása lehetőség, ahol értelemszerűen a visszaéléseket elkövető cégeket és megtévesztő álláshirdetéseket jelenthetjük. Megadhatjuk nevüket, címüket, elérhetőségeiket, illetve azt is leírhatjuk, sőt, le is kell írnunk, miért szánjuk őket a feketelistára.


Aki nem akar regisztrálni és listázni, csak információhoz szeretne jutni, az is bátran látogasson el az oldalra. Máris több, mint 70 bejelentés között lehet barangolni, ráadásul cégnévre, munkafajtákra és hely alapján is lehet keresni.


A listazz.com szerkesztői üzenetükben lelkemre kötötték, hogy feltétlenül említsem meg, minden lehetőséget megadnak a munkaadói oldalnak a válaszadásra, a reagálásra, az érvelésre, de arra kérik az esetleg listára kerülteket, hogy a fenyegetőzést és követelőzést hanyagolják, próbáljanak párbeszédre törekedni. Az álláskeresők, munkavállalók jelentős része ugyanis nem sértettségből, rosszindulatból, vagy bosszúból jelent egy munkaadót, céget, hanem mert valóban sérelem érte őket. Kicsalták a pénzüket, nem fizették ki a próbanapjukat, visszatartják papírjaikat és még sorolhatnánk. Mi itt, a blogon is igen sokszor olvashatunk hasonló élménybeszámolókat. Csupán annyi a bökkenő, hogy ameddig a cégeket komoly ügyvédi apparátus védi, a munkavállalók csak magukra számíthatnak.

Pontosabban most már egymásra is, hiszen éppen ez, az egymás iránti szolidaritás a lényege a listazz.com - Feketelista álláskeresőknek weboldalnak. Járjunk nyitott szemmel, meséljük el saját élményeinket, hívjuk fel sorstársaink figyelmét az esetleges buktatókra és így talán könnyebb lesz  mindannyiunk élete.


Ehhez kívánunk sok-sok erőt és kitartás a feketelistás srácoknak és minden kedves munkavállalónak!