Schiller Opel terror

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!
 
Sajnos nem tudom, hogy kihez, hová fordulhatok a levélben leírt problémával kapcsolatban. Bízom Önökben, hogy ez a nagy nyilvánosság elé kerülhet. Érthető okokból szeretnék inkognitóban maradni de a cég nevét nyugodtan tüntessék fel. A történet a következő:
 
A Schiller autócsalád januári céges rendezvényén a vezetők beszámoltak arról, hogy hogyan alakult a 2014-es év. Ebből a beszámolóból tisztán látszott, hogy a Schiller cég jó irányba halad és az előző év sikeres volt. Azt is említették, hogy -amire egyébként évek óta nem volt példa- gondolkodnak cafetériában.

Gondolhatják, hogy mekkora volt az öröm ennek hallatán. A cafetéria lényege egyébként ugye az, hogy a munkabér felett adható és nem helyettesíti a rendes munkabért.
 
Eljött a február első hete és a cafetéria lényegét a Schillernél elég sajátos módon oldották meg vagy értelmezték. Ezen a héten elkezdték a dolgozókat egyenként, személyes beszélgetésre behívni. Már ez is elég furcsa volt. Itt közölték, hogy a nettó munkabér kb. 1/3-ád cafetériában fogják adni, a maradék 2/3-ad részét pedig a szokott módon utalják. Tehát nem a munkabér felett adják hanem annak egy része helyett!
index_16.jpg

Választási lehetőség kettő volt: ott rögtön aláírjuk az új, módosított munkaszerződést vagy ha ezek a feltételek nem tetszenek akkor azonnali hatállyal fel is lehet mondani (persze közös megegyezéssel, hogy a Schillernek még véletlenül se keljen végkielégítést fizetnie). Volt olyan, akit konkrétan megfenyegettek, hogy ha nem írja alá az új munkaszerződést és nem is akar kilépni akkor mindent megtesznek, hogy a munkáját ellehetetlenítsék.

A beszélgetésről persze irodán kívül tilos volt bármit is mondani, belengetve az azonnali kirúgást.
 
A történet szépségét, ha lehet ezt így mondani, még az adja, hogy a kikészített új munkaszerződéseken 2014. decemberi dátum szerepel! Ez a szerződés a leírás szerint tartalmaz még egy mellékletet is de ezt a Schiller vezetői nem tudták eddig odaadni, a szerződést ennek hiányában vagy tartalmának ismerete nélkül kellett áláírni, elfogadni.
Képzelhetik, hogy dolgozók kedve, munkamorálja milyen szinten van most.

Megdöbbentő, hogy egy ilyen régi, nagy cég mint a Schiller Opel meg mer és megtehet ilyet, megfélemlítheti a dolgozóit.
Kérem, hogy a blogon tegyék közzé ezt a történetet, hogy más is tudomást szerezzen ezekről (esetleg illetékes szervek is vagy maga a GM).
 
Bízok Önökben!

Üdvözlettel

1.png

 

Első lépés a munka világába!