Jelentkezzen újra, ha majd leérettségizett

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szia MT!

 

Szeretném megosztani Veletek a mai napot. Kissé talán már nyugodtabban, de még mindig zaklatottan. A lényeg, 12 éves voltam, amikor anyu öngyilkos lett, apu összeroppant. 16 éves korom óta dolgozom, családfenntartó vagyok. Ebből következik, hogy "végzettségem" nincs. Nekifutottam többször, jött válás, gazdasági válság, stb, választhattam, ennivaló a családnak és rezsi vagy papír a 2 ismeretlenes egyenletről,  kémiáról, amit sose használsz, stb. A döntés az lett, hogy inkább éljen a családom. Az önéletrajzomban nincs is benne. 

 

A sorsom mindeközben kivezérelt Írországba, ahol 4-5* szállodák beszerzését, nyitását, felszolgálását rám bízták. Ahogy egy nemzetközi szállítmányozási cég behajtási asszisztensi pozícióját is. ( a narancsszínű, itt lesz a lényeg). Ott eltöltöttem elég aktívan 5 évet, olyan feladatokkal bíztak meg, amikkel a helyiek nem bírtak, sőt, elértem azt, hogy ha azt mondtam, hogy a pénz nem menthető, akkor csak annyit mondott a multi helyi feje, hogy Kata mondta, akkor elfogadjuk. Referenciával tudom igazolni. 

 

Szóval történt a napokban, hogy ugyanennek a narancs cégnek a hirdetése megjelent, kiemelt ügyfélszolgálatra keresnek emberkét. Gondoltam natívan, hurrá.... CV elküldve, majd jön a telefon, hogy be kellene mennem interjú, angol teszt, stb. Rendben, sőőőőőt alig várom. Eljött a mai nap. 

 sad-woman-620jt013113.jpg

Elmentem, az Ecseri útra (belsős kolléga drukkol, ismeri hogy dolgozom, legyünk megint kolllégák, kintiek szintén). Leülök, kedves HRes, angol írásbeli teszt, jön 20 perc múlva. Feladat megoldva. Jön, papírokat elveszi, mindjárt jön másik interjúztató. Még nincs gáz, cserébe kezdek megnyugodni. 

 

Majd megjelent a közvetlen főnök jelölt illetve az ő főnöke, aki amúgy egy szót nem szólt az alatt a kb 15 perc alatt, amit ott töltöttem. Elkezdjük futni a szokásost, miért jöttem haza, nehéz magázódni, gyerek, család, stb.

 

A lényeg: 5 perc beszélgetés után, amiben semmi szakmai, angol, sem cég iránti lojalitás nem volt. Mi a végzettségem, mert nincs benne a CVben. Nincs, mondom, nem írok bele olyat, ami nincs, ez és ez történt ezért nincs. ( és kezdődött) De értsem meg ez kiemelt ügyfelekkel való bánás, kell az érettségi. Mondtam, értem, ezt csináltam innen 2500 kmre, cégen belül. De érettségi. De nincs, de, ha ennyire fontos, akkor nagyon szívesen célba veszek egy iskolát szeptembertől, mondtam porig alázva. Ültem... lesújtva, hogy nem az számít 36 évesen, hogy mit tettem az adott cégért éveken keresztül? Hogy hogy írok, olvasok, kommunikálok angolul? Hanem, hogy 18 évvel ezelőtt levizsgáztam-e? És azt mondtam, felállok, ennek nincs értelme. 

 

Búcsúzóul a "hölgy" megemlítette, hogy az angol tesztem kiváló lett. ÉS ha leérettségiztem, jelentkezzek azért mert a CVm se utolsó...... Nem kell mondanom, ha holnapra diplomát szerzek sem fogok mégegyszer.... 

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!