Vagy a feleségem, vagy az édesanyja lesz kirúgva

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tisztelt cím

 

Tanácsot szeretnék érni feleségem ügyében. A munkahelyén a közvetlen vezetője egyértelműen kimutatja számára az ellenszenvét. Most, hogy már két hónap múlva megy nyugdíjba, ultimátumot adott neki, vagy felmond, vagy az anyját küldi el (aki szintén itt dolgozik).

 

Tettét semmivel nem tudja magyarázni, annyi indok volt, hogy azt állítja a főnöke, hogy feleségem megígérte állítólag neki, hogy majd elmegy, ha talál munkát máshol. Feleségem szerződése határozatlan idejű. Ezt az egész bejelent és a többi kollégája előtt tette, és megalázta mindenki előtt. Feleségem sírva ment az igazgatóhoz és elpanaszolta mi történt.

 sad-woman-520x346.png

Megnyugtatta, és elbeszélgettek ezzel az egyénnel. Most ismét támadott a főnöke, jelenleg táppénzen van feleségem, este mielőtt elment az orvoshoz, felhívta a főnöke helyettesét, hogy másnap mondja meg a főnökének, hogy megy orvoshoz és majd fel fogja hívni. A főnöke másnap rácsapta a telefont és meghazudtolta a feleségem és a saját helyettesét, hogy ő nem lett tájékoztatva.

 

Egyből ment az igazgatóhoz, hogy ő most fegyelmit követel a feleségemnek. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a személyt fel lehet e jelenteni munkahelyi megfélemlítéssel, továbbá hivatalból hatalommal való visszaélésért.

 

Üdvözlettel István