Megloptak a munkahelyemen

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Sajnos én is a sokat emlegetett kereskedelemben dolgozom egy nagy hipernél. Ez önmagában nem lett volna ok, hogy írjak önöknek, legtöbben tisztában vagyunk vele, mik folynak az ilyen helyeken. Át címkézés,  lejárt termékek újra csomagolása, szabadságokkal, pihenő idővel való visszaélés, stb. Viszont a múlt héten olyan eset történt velem, amit mindenképpen leírok önöknek. Történt ugyanis, hogy az öltözőből ellopták a mobiltelefonomat. A munkakezdéskor a szabályoknak megfelelően az öltözőben hagytam, mint korábban minden alkalommal. Sajnos zárható szekrények nincsenek, így elzárni nem tudtam, de ahogy írtam, soha nem volt ebből senkinek problémája. Most azonban megtörtént a baj, amikor végeztem este 10 órakor, felmentem és átöltözés után keresni kezdtem. De nem volt sehol. A táskámban hagytam, ebben egész biztos voltam, de arra gondoltam, hátha csak szétszórt vagyok és mégis otthon maradt.  Hát nem, természetesen nem volt otthon, ahogy gondoltam, így biztossá vált, hogy a munkahelyemen tűnt el.

 

Másnap, amint bementem dolgozni, munkakezdés előtt jeleztem a vezetőnek a történteket. De ahelyett, hogy megértette volna a helyzetet, azonnal nekem támadt és az arcomba vágta, hogy ki van zárva, hogy bent a boltban tűnt el a telefonom, ne hazudozzak, biztos elhagytam, stb. Mondtam, hogy a táskámban volt, és munkaidő után már nem találtam. Képtelenségnek nevezte, amikor mondtam, hogy vizsgálja ki a dolgot, hívjunk rendőrt, akkor közölte, hogy ezt nem teszi meg, nem keverhetem botrányba a céget az én hülyeségem miatt.

 

mobillopas.jpg

 

És még azzal is megfenyegetett, hogy találnak okot rá, hogy felmondjanak nekem, ha tovább forszírozom a dolgot. Tehát konkrétan megzsaroltak, hogy kirúgnak, ha a rendőrséghez fordulok. Nem elég, hogy 100 ezer forintos károm keletkezett, még a munkahelyem is veszélybe került.

 

Nem mertem lépést tenni, sajnos a mai világban, ha akarják, bármikor elküldhetik az embert, és nem annyira könnyű új helyet találni rövid idő alatt. Nagyon rossz viszont abba belegondolni, hogy bármikor megismétlődhet velem, vagy másik munkatársammal az eset. Legalább tenne valamilyen intézkedést a cég, de erre sincs esély. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg nem hitték el nekem, hogy minden úgy volt, ahogy mondtam, vagy csak eltusolni akarták a lopást a cég híre miatt. Attól félek, nem is fog ez kiderülni.

 

Judit