Felháborító kérdések az állásinterjún

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Az én történetem ugyan nem munkahelyi visszaélésről szól, de hasonló hozzá. Egy állásinterjút szeretnék elmesélni.
Friss diplomás, fiatal nő vagyok, november eleje óta keresek munkát aktívan. Nemrég jelentkeztem egy asszisztensi állásra, ahová behívtak állásinterjúra.
A főnök, aki mellé asszisztenst keresnek, nagyon kedélyes fickó volt, egyből hellyel és üdítővel kínált.
Belekezdtünk a beszélgetésbe, és itt kezdődött a probléma, ugyanis az első kérdése egyből az volt, hogy egyedülálló vagyok-e.
Itt már éreztem, hogy milyen irányba fog haladni a beszélgetés. Miután közöltem, hogy párkapcsolatban élek, csak húzott egyet a száján, majd bekeményített:
"Komoly a párkapcsolatod?", "Saját lakásban vagy albérletben élsz?", "A pároddal élsz együtt?", "Van megtakarításotok?"
Az utolsó kérdésnél elnézést kértem, és nem voltam hajlandó válaszolni, persze ez sem nagyon tetszett a férfinak, de nem firtatta a dolgot.
Ezután valószínűleg úgy döntött, hogy nem kerülgeti tovább a forró kását, kerek-perec rákérdezett, hogy tervezünk-e gyereket, és ha igen, mikor. Lányos zavaromban közöltem, hogy igen, szeretnénk majd, de az öt éves tervben nincs benne.
Ezt széles mosollyal fogadta, majd megkérdezte, hogy van-e valamilyen állandó betegségem, ami befolyásolja a terveimet (feltételezem az érdekelte, hogy mekkora az esély, hogy becsúszik egy baba). Erre sem voltam hajlandó válaszolni, pedig biztosan örömtáncot járt volna, mert van olyan betegségem, ami befolyásolja a termékenységemet, de egyszerűen felháborított a kérdés.
awkward-interview.jpg
Én voltam mulya egyébként, mert már rég fel kellett volna állnom, és el kellett volna jönnöm. 
Végezetül közölte velem, hogy elmegy szülni a jelenlegi asszisztense, és a helyére keres valakit, majd bizalmasan megsúgta, hogy ne izguljak, később sem fogja visszavenni, mert három gyerek mellett nem tudná annyira megterhelni, amennyire szeretné. 
Plusz nyalánkságként közölte, hogy nem lennék teljes óraszámban bejelentve.
Azóta sem hívtak vissza, gondolom nem tett "jó benyomást", hogy nem voltam hajlandó mindenre válaszolni, de ez nem is baj. Csak azt sajnálom egyébként, hogy nem vettem fel a beszélgetést. Mindenkit arra biztatok, hogy ha ilyen helyzetbe kerül, ne legyen olyan suta mint én, hanem álljon fel, és hagyja ott az interjúztatót.
Üdv:
Gicc