Védett korban akarják elküldeni

 

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Kedves Munkahelyi Terror!

 

Segítségeteket szeretném kérni egy felmondással kapcsolatos ügyben, mert nem tudjuk, hogy mit lehetne tenni ebben az esetben. Minden tapasztalatot, véleményt szívesen veszek. A szituáció a következő: Keresztapám már 42 éve van a munka világában, s azt hiszem 2 éve lenne még a nyugdíjig. Azonban, a jelenlegi munkahelyéről (közel 10 éve dolgozik itt) el akarják küldeni minden indoklás nélkül, persze közös megegyezéssel. Annak sikerült utána nézni a neten, hogy így nyugdíj előtt, már ún. "védett korban" van, és nem lehet komoly indoklás nélkül elküldeni, illetve, normál munkáltatói felmondás esetén járna neki végkielégítés. Ezt a több százezres összeget a munkáltató nem hiszem ,hogy ki szeretné fizetni.

 fotolia_33343513_xs.jpg

Egyelőre áll az ügy, mert kersztapám közölte a munkáltatóval, hogy nem ír alá semilyen papírt, mert bizonyos jogok ők is megilletik. Sajnos, most az tűnk a legvalószínűbbnek ,hogy a munkáltató visszaveszi és arra fog rámenni ,hogy a dolgozó saját maga mondjon fel, mert sorozatosak lesznek a szóbeli megalázások, a kollégák előtti kifigurázások, illetve olyan minőségi és mennyiségű munkát fog neki adni, amit nem fog bírni. Tehát, vagy , így vagy úgy de el fogja érni ,hogy elmenjen a dolgozó.

 

Kérdés az lenne ,hogy mit lehet ilyen esetben tenni, hogyan lehet egy iylen helyzetet kezelni, ahol sajnos ennyire ki vna szolgáltatva egy kis ember a munkaadójának? Azt még hozzá kell tennem, hogy kersztapám mindíg becsültesen végezte a munkáját, még többet is elvégzett, mint amit a munkaköre megkívánt.

 

A válaszokat előre is köszönöm!

 

Üdv, Gergő

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!