Így szivatják a munkavállalót a hipermarketek

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

A kérdésemben adott az egyik nagy hipermarket lánc, ahol már 8 éve vagyok munkavállaló. Érdeklődésem tárgya az lenne, hogy idén volt egy teljes átalakítás a cégnél és még a sajtóban is belengett nagy bérmódosítás, ami inkább a közvélemény felé szólt, sem mint a dolgozók felé, amiből a legtöbb dolgozó szinte,vagy egyáltalán semmit nem kapott. Én ebben az áruházban műszaki eladóként dolgozom, és az átalakításoknál lényegében megszüntették a munkakörünket és átnevezték non food árufeltöltői munkakörnek, kevesebb bérért és több feladatkörrel.

Négyen voltunk az adott területen, amiből ketten kiáltunk magunkért és jeleztük feléjük, hogy nem szándékozunk aláírni a számunkra hátrányos és kisebb járandósággal járó szerződést, hanem ebben az esetben igényt tartunk a végkielégítésünkre és máshol fojtatnánk a tevékenységünket. Erre a cég reakciója az lett, hogy mi ketten állítólag nem kaptunk új munkaszerződést és megtartották a régi műszaki eladói szerződésünket és bérünket, ezáltal tovább maradtunk egy megszűnt munkakörben mind a ketten, a másik két kolléga először aláírta az új szerződést és rá nem sokkal önként távoztak.

sad-worker.jpg

Viszont ha kérdőre vonjuk őket, akkor az a válasz, hogy ne reklamáljunk, mert nem szünt meg a pozíciónk, amikor meg érdeklődünk, hogy akkor miért nem vesznek föl embert, akkor meg az a kifogásuk, hogy azért, mert megszűnt a pozíció.

A lényeg és a kérdésem az lenne lényegében,hogy egy megszűnt munkakörben jogosan dolgoztatnak e minket munkakörtől eltérően is ,és mennyire szabályos vagy törvényes, hogy a bérpapírunkon, munkaidő nyilvántartásunkon és minden egyéb formában árufeltöltőként szerepeltetnek minket azok ellenére,hogy mi semmilyen sem erre sem másra utaló szerződést nem írtunk alá.

Válaszukat előre is köszönöm,és elnézést a regényért.