Ez egy kész katasztrófa!

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Először is szeretném kérni (ha esetleg kikerül), hogy a történetem ne legyen felismerhető és én se, mivel az eléggé rossz következményekkel járna nekem! (ide jegyezném meg hogy lehet hogy lesz elírás mert nem túl jó már a billentyűzet és van, hogy egyel arrább lévő betűt vesz be sry).

Szóval, 20 éves vagyok nem messze élek a Balaton parttól, (jelen esetben nem szeretném leírni, hogy melyik város) és eddig, a szezonban a suli mellett, nyáron , dolgoztam egy csodás cégnél, 2 évig ott voltam mert kellett a pénz, nem fogok idén vissza menni pedig már hetek óta könyörög a főnök. (Kis ízelítő akik nem ismerik a helyzetet a balatonnál, nyáron van munka (rengeteg sok kevés pénzért,, télen nincs). Szóval amiért írok hogy mások ne járjanak így, úgy kezdődik a dolog, hogy be van ígérve egy középsulisnak egy 200-230e Ft közötti fizetés, és az azért valljuk be nem rossz, cserébe nem kell megszakadni, kényelmes irodai munka. Na persze rengetegen jelentkeznek, aztán kezdődik a pokol: Üdv a pénzváltóba, persze valutapénztáros vizsga nem kell, nyelv-vizsga nem kell (persze azért kell ismerni alap szinten angolt vagy németet), SŐT 18 évesnek se kell lenni (igen ez olyan mintha valaki kitalálna egy mesét de mindenkit megnyugtatok ez valóság). Hát naívan 17 évesen odamentem, állásinterjú, másnap már hívtak is, hogy mikor tudnék kezdeni, persze azonnal, 1 (AZAZ EGY) NAP betanulás és már mehetsz is a saját irodába.A munkaidő kényelmes nem kell reggel kezdeni korán, és szabadnap is rendszeresen van.

Mindez a szerződés aláírásáig. A munkaidő Június, Július , Augusztus, mindenki meglepetésére: Hétfőtől vasárnapig, reggel 9-22 ig, minden nap, szabadnap ha két hétig könyörögsz akkor esetleg, (nekem ez a 2016-os nyári szezonba egy nap volt), de hát ugye ez van jó pénzért be lehet vállalni, na már ami a bejelentést illeti. 4 órára van mindenki bejelntve, ha jön a navos mondd azt hogy most jöttél 20 perce előtte a kollega volt, de ő majd csak holnap lesz, ha vissza jön a NAV-os holnap akkor elcserélted a műszakot a kollegával. Igen gondolom most mindenki nevet, hogy miért vagyunk iylen hülyék hogy ezt így elvállaljuk ( annak lespoilerezem: azért mert vagy ez vagy 54.148 ft ért mehetünk szemetet szedni a partra). Természetesen semmiben nem vagyunk támogatva, útiköltség? Egy üveg ásványvíz?

160622_penzvaltas_kisebb_cimletekre_rt.jpg

Telefonálgassunk mindenért a főnöknek meg a partner cégnek, de céges telefon persze nincs, a sajátunkról, szerencsére én korlátlanul beszéltem abban az időben (most is de ez mindegy) szóval nekem ez nem volt kellemetlen , de aki feltöltős volt kollega, őneki kemény 10-15 ezer ft-be fájt ez, persze ki nem fizették mert "Honann tudjam hogy nem a haverokkal dumáltad le?", szóval akkor a 200 ból már le is ment annyi, na nem beszélve a kajáról, főtt kaját vagy rendelsz (persze jó pénzekért) vagy viszel szendvicset és azt megeszed kb 11 előtt mielőtt 50 fok lenen az irodában (mert ugye a kamerához megy a gép, 10 lámpa ég folyamatosan azért azok melegítenek egy 3 négyzetméteres lukat), mert ugye hűtő nincs. Szóval amit viszel az tönkremegy hamar és ehetetlen lesz. Vége a szezonnak HURRÁ, menjünk el kirándulni mondjuk Ausztriába, persze csak a határ másik oldalára nem 200 kilóméterekre attól, egy 2 napra, vegyünk Eurót ha már azt csináltuk , dolgozói árfolyam... Hahahah, 40 forint rá van téve a vételi árfolyamra, de rendes a cég és nekünk csak 20 at tesz rá, ami jó mert így is 15 el rosszabbul járunk mintha bemennénk a bankba.

Szóval végülis azért meséltem ezt el, mert az egész balatonon ez van de főként a déli parton, hogy ha órabérre lebontjuk akkor nagyon kevés pénzért (és ez még a jobb mert van aki 300 Ft/óráért kell hogy gürizzen rengeteget),és az lenne a lényeg hogy mit lehetne tenni hogy a főnökök rájöjjenek hogy ez így nem oké? Mit javasoltok egy fiatalnak hogy ne érezze kilátástalannak a helyzetét? Mit gondoltok arról, mégis mit lehetne csinálni az ilyen főnökökkel akik havi  360+ órát dolgoztat (heti 91, napi 13) és be sem jelent rendesen csak 1-2 nap 4 órára? Hogy lehetne névtelenül, és teljes biztonsággal fellépni azért hogy ezt másokkal ne tehessék meg? Hogy ne mondhassák azt, hogy bocsi de nálad túl sok volt a váltás ezért én túl sok járulékot fizettem be ezért levonok a fizetésedből? (na ezt a mondatot nagyon burkoltan légyszíves ha kikerül mert erről nem kéne beszélnem). Valamint az is érdekelne hogy lehet e olyan titoktartási szerződést aláíratni ambe benne van, hogy a világon senkinek nem beszélhetek arról hogy mennyit dolgozom, hogy és milyen fizura (abszolút minimálbér) vagyok bejelentve stb? (gondolom ezzel akarják elkerülni hogy valaki kitálaljon. 


Remélem hogy akár itt emailben akár az oldalon lesznek tanácsok, ha nem is ezzel kapcsolatban hanem általános esetben az ilyenekkel kapcsolatban, hogy másokkal ne történjen ez meg,  ja és aki a Balatonra szeretne jönni messziről dolgozni a szezonra annak üzenném: VÉLETLENÜL SE, persze minden szépet jót elmondanak, de aki ki van szolgáltatva, annak nagyon rossz lesz, ki lesz használva, koszos, mocskos, büdös szállásokat adnak, havi több  10ezret levonnak érte, holott 10 forintot nem érnek, ahol lehet ott vágják át az alkalmazttakat, trükköznek, átvernek. (akinek nem inge ugye (itt a munkaadókra gondolok) az ne vegye magára) 

Mégegyszer kérlek minden olyan infót rejtsetek el ami bármilyen szinten rám utalhat , nagyon köszönöm! 

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!