Nem szakemberből, hanem normális munkaadóból van hiány

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt Mt!

Igazából nem is tudom hol kezdjem? Dolgoztam én nagyon sok helyen, volt hogy 2 havonta új melóm volt mert az amit ígértek az nem úgy volt. Először elhúzzák a mézes madzagot, mert nincs embere és hogy téged megkapjon magának mindent megígér hogy oda menj. Na és itt jön a fekete leves. 1-2 hétig nincs baj normálisak aztán minden megváltozik. Pl. Ahol dolgoztam kamion szerelőként ott volt egyszer hogy hosszú hétvége lett volna, mert Március 15. Az pont csütörtök volt és 4 nap járt volna. Szerda délután mondták hogy akkor vasárnap 9-kor várnak az egyik szerződött fuvarozó cég telephelyén. Erre mondtam hogy akkor hogyan is van a 4 nap szabadnap? Mire ő ha nem tetszik mehetek a p....ba, és találjam ki mit akarok. Mondtam hogy rendben és egy fél óra múlva mondtam hogy akkor a fizetésemet kérem és itt se vagyok.

Erre jött hogy most mi lesz vele meg hogy számítottak rám. Mondtam hogy ilyen kijelentés után ne is gondoljon rám majd a heti fizetésemet 4 részletben adta oda mondván nincs pénze.(Maglódi kamion javító cég.) A másik amikor bontott alkatrèszeket kellett volna beépíteni egy autópálya építő cég kamionjaiba ami teszem hozzá hogy 2.5x-es túlsúllyal közlekedik mert csak úgy éri meg....

090712_sad_businessman_1725x810-pan_20257.jpg

Itt jött a második csalódás hogy erre is azt hittem milyen jó lesz , naivan. Mondtam hogy nem vagyok hajlandó bontott féktárcsát betétet belerakni mert ez nem játék. Válasz: tőlem kapd  fizetésedet azt csinálod amit én mondok ha nem.tetszik ott az ajtó (ezt mondja nekem egy alkoholista akinek a szakmája közel sem ilyen irányú hogy tudná hogy mi fán terem ez a szakma) itt is hasonló volt a helyzet. Ez egy állami cég volt itt sikeresen ügyvéd által megíratott felmondó levél került az asztalra amire a "fő fejesnek" az volt a válasza hogy: sértő hangnemű a levél és nem akarja elfogadni az azonnali felmondást. Majd mikor közöltem vele hogy tudom kitől lop, kinek a kije, és hogy azt is tudom hogy miből van új autója és háza valamint estlegesen tetlegességig fajulna a dolog azonnal elengedett és aláírta a kilépést.
Őszinte leszek.... rohadtul nem szakemberből van hiány, mert tudjuk hogy Magyarországon van a legtöbb jó szakember, hanem olyan munkaadókból akik megbecsülik, megbecsülnek minket. Akik nem aláznak meg minket az emberi méltóságunkban az ügyfelek előtt, akik nem úgy beszélnek velünk mintha a seggükből húztak volna ki, ha probléma van a munkámmal vagy munkánkkal akkor azt 4 szem és fal között kell megbeszélni, és igen megértem ha kimennek dolgozni és áldozatot vállalnak mert ott meg van fizetve az ember és a 8  v 10 óra nem 12 óra és nincs szombati "ugye be akarsz jönni dolgozni egy kicsit"? -este 9ig-ek. Ez nem normális főleg ha az embernek családja van. Megértem mindkét oldalt mert nehéz csak lássuk be hogy kint sokkal normálisabban bánnak egy "menekülttel" mint a saját honfitársukkal, mert tudják hogy jobb szakemberek. Nem is értettem soha hogy kemény fizikai melóért hogy van képük napi, NAPI 4000-ET kínálni mert van ilyen is. 
Nem a tisztességes dolgozni akaróval van a baj hanem a másik oldallal aki becstelenül, tisztességet nem ismerve, Napóleon komplexussal megáldva kizsigereli és megöli az emberei lelkét és csodálkozik, ha mindenki felmond vagy külföldre menekül.
Tisztelettel:GB.