Állandóan kirúgással fenyegetőznek

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Üdvözlöm!

Olvastam a blogját és ennek kapcsán fordulok önhöz. Egy gyárban dolgozom végzettséget nem igénylő munkát, 2 havonta megújuló szerződéssel. Nemrégiben volt vezető váltás és azóta folyamatosan terrorizál, fenyeget mindenkit a kirúgással, ha például túlóráztatni akar bennünket és valami fontosabb dolog miatt nem érünk rá hétvégén, azonnal kirúgással fenyegetőzik.

Ebben az egészben az a szép, hogy tudtommal 24 órát lehet hivatalosan túlórázni és 16-ra kötelezhet a felettesem, legalábbis tudomásom szerint, de már hónap közepén 36 túlóránál jártam, mikor a hétvégi túlóra miatt kirúgással fenyegetőzött!

20018832_m.jpg

Sajnos minden kollégámmal így viselkedik, tehát, nem csak én vagyok áldozat. Nem tudjuk, mit tehetnénk ez ellen, már gondolkoztunk azon is, hogy felvesszük a terrorizációját, esetleg képet készítünk a jelenléti ívről, vagy hasonlók, mert titoktartásról nincs szó a szerződésben.

Bár nem vagyunk tisztában, hogy ez részünkről mennyire legális, vagy felhasználható lenne-e.

Megköszönném, ha felvilágosítanának, hogy mit lehetne tenni vagy kihez lehetne fordulni ez ügyben. Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

M. C.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!