45 évesen senkinek sem kellek

NaTi küldte nekünk a következő történetet, amely egy komment innen.Az állandó elutasításban az a legrosszabb, amikor nem tudjuk az okokat.

45 évesen keresgélem az állást gyakorlatilag minden formában, irott és digitális média segítségével, ajánlom önmagam cégek HR osztályán meghirdetett állás nélkül is, sőt most már egyszerűen bemegyek, mint egy ügynök az utcáról, ha látom kiírva, hogy munkaerőt keresnek.

Eredmény nulla. pedig a kereskedelemben és a médiában nem kis tapasztalatom, és bizonyítható, számszerűsíthető eredményem van, mint key account illetve értékesítési vezető. nem szégyelem a munkát, 3 gyereket nevelek, így üzletkötő, eladó, és még ennél is szerényebb állást is megpályázatam, hiszen ígéretekből és reménykedésből nem tudok ennei adni a lányaimnak. Egy vicc, de tény, hogy az alacsonyabb kategóriákban túlképzettség miatt küldenek el, mert szerintük nekem ez csak ugródeszke lenne, az éppen rám szabott állásokból pedig többnyire még válaszra sem méltatnak, akkor ott meg alulképzett lennék, vagy csak egyszerűen korosodónak tartanak???

Borzasztó, hogy még az okok sem derülnek ki, mert a HR-s kollégáknak az már nem fér bele az idejébe, hogy válaszoljanak a jelentkezőknek.
Az elmúlt 3-4 hónapban én csak olyanoknál érzékeltem a sikert álláskeresésben, aki ismerős útján vagy régiesen protekcióval került be.

A fejvadászokról sok jót nem mondhatok, és az internetes portálokon is csak annyit ér a felhelyezett önéletrajzom, a íhrlevelek kérése, hogy a portál látogatottságát emelem.

45 év kevés volt ahhoz, hogy lássam hogyan akar egy HR-s az önéletrajz mögé látni, de azért reménykedem, hogy még találok olyan céget és HR-es kollégát, aki időt és energiát szán arra, hogy a rengeteg papíron kivül a személyes megbeszélésen a papírok mögé is láthasson, sőt esetleg értékelje is a jelentkező teljesítményét.
Sokáig voltam vezető, és feladatom volt a munkaerő kiválasztás is, és akkor tettem, amit most elvárnék.

Egy fajta munka van, amiből túl kínálat van, onnan telefonokat is kapok, ez a biztosítási ügynök, az avon, forever life és ehhez hasonló MLM értékesítő, (szerintem inkább csak piramis játék szerbező), igaz legyek vállalkozó, tiszta jutalék, azért saját gépjárművet használják, és meglátom percek alatt milliómos leszek (legalábbis szerintük)

Persze ezek mind a világ legnagyobb cégei, és a pénz nemszámít, de azért én előlegezzem meg a költségeket (saját telefon, autó) és fizessem az adókat, tb-t, akkor is ha nincs bevétel, mint vállalkozó, ők a világ cég meg mentesül minden költségtől, ha abbahagyom a már behozott vagy bepalizott ügyfeleket persze benyelik.

Végül, ha eleged lett ezekből a fantasztikus állásokból, és jelentkezel a munkaügyi központban, akkor elutasítanak, mivel vállalkozó vagy. (mellesleg épp a munkaügyi központ biztat arra, hogy vállalkozó legyél, mert úgy könnyebb elhelyezkedni) Ha egyszer megszámolnák, hogy hány kényszervállalkozó van ebben az országban, aki már nem működik a vállalkozása, de ezért munkanélkülinek sem regisztráltathatja magát, akkor jelentősen emelkedne a valós munkanélküliek száma. Az Apeh pedig asszisztál a cégeknek ahhoz, hogy vállalkozóként alkalmazzanak, bejelentettség helyett