A Magyar Rádió ugyanolyan szarrá vált, mint a Magyar Televízió

Kedves Despota!

 

Néhány perccel ezelőtt adta ki az alábbi közleményt az MTI-nek a Magyar Rádió Üzemi Tanácsa:

 

A Magyar Rádió zrt. Üzemi Tanácsa Közleménye:

 

A Magyar Rádió Üzemi Tanácsa ezúton fejezi ki szolidaritását Tóth Csaba ÜT elnök mellett a Magyar Rádió által ellene hátrányos jogkövetkezmény kiszabására irányuló eljárás során alkalmazott szigorú megrovás miatt. A Magyar Rádió Üzemi Tanácsa ismételten megerősíti, hogy Tóth Csaba elnökként 2009.július 6-án az ÜT felhatalmazó határozata alapján tartott sajtótájékoztatót, melynek témája a Magyar Rádió elnökének menedzserszerződése volt. Az MR Üzemi Tanácsa a munkáltató eljárását és határozatát az ÜT életébe történő jogsértő beavatkozásaként és a véleménynyilvánítási jog elfojtására irányuló intézkedésként értékeli.
Mindezekre tekintettel, az ÜT támogatja Tóth Csaba elnököt a munkáltató határozatával szembeni jogorvoslati eljárások során, és megragad minden törvényes jogi eszközt az ÜT jogainak csorbítására, működésének ellehetetlenítésére irányuló intézkedésekkel szemben, valamint hangot ad a munkavállalók érdekeit sértő és részvételi jogukat korlátozó intézkedésekkel szembeni álláspontjának.

 


A történet háttere, hogy az ÜT-elnök akkor tartott sajtótájékoztatót, amikor Such György elnök panaszkodott, hogy nem kapta meg az államot képviselő közalapítványtól a havi 9 millió forintos fizetést azért, mert nyereségessé tette a közszolgálati rádiót olymódon, hogy több száz embert rúgott ki, minden beruházást elnapolt a következő évre, (mert azt hitte, hogy akkor már úgyis kapja a kilenc miliót havonta), és a Kossuth Rádió műsorának 40%-a ismétlésekből áll, a körzeti adások hallgathatatlanok, a Bartókon alig van nívós koncertközvetítés..

 

A Magyar Rádió ugyanolyan szarrá vált, mint a Magyar Televízió, ostoba HR-igazgatóval, műveletlen, csókos riporterekkel, a zenét ugató zenei szerkesztőkkel, és nagy fizetésért csak másokat szopató, bunkó főnökökkel, akik olyan hülyeségeket kérdeznek, hogy a rádiózenekar tagjai miért egyszerre mennek szabadságra. És most ne nyissunk vitát, hogy egy jobb ízlésű mp3-játszó önmagától többet tud-e, mint a Petőfi Rádió?

 

Ha a dolgozók közül bárki bármit bírál, a legkisebb büntetés a szigorú megrovás, ilyet kapott Gecse Géza is, a Határok nélkül szerkesztője azért, mert állami megrendelésre(!) statisztikát készített egyes műsorokról. Nem tudjátok elképzelni, hogy a tudatlanságukkal hencegő főnökök hogyan alázzák meg az embereket naponta, hogyan beszélnek világhírű tudósokról és művészekről.

 

Such legutóbb azzal büszkélkedett egy konferencián, hogy már mindenki beperelte a Rádiót.

 

Folyamatosan csökken a Rádió hallgatottsága, nagyon rossz itt dolgozni, de mert munkanélküliség van, mindenki retteg, és tűr.

 

Ezért nem írom ide a nevemet. Segítsetek, legalább azzal, hogy nyilvánosságra hozzátok ezt, mielőtt még a maradék rádiót is sírba teszik..

 

Rádiós Dolgozó